marian morar
m install
nello construct

Colocviu Național de Arheologie organizat de Muzeul de Istorie din Turda

zamblau eugen

În perioada 2-3 noiembrie 2018 la Turda se va desfăşura ce-a de a VI-a ediţie a Colocviul Naţional de Arheologie, organizat de Muzeul de Istorie Turda și Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, prin proiectul UEFISCDI «Dacii în Imperiul Roman. Construcții provinciale», cu titlul «Populațiile indigene și impactul cuceririi romane în provinciile danubiene. Colonizare, romanizare, creolizare»

 

Prin propunerea acestei teme se are în vedere discutarea unor chestiuni privind studiul populațiilor indigene și impactul cuceririi romane, nu doar din unghiul «influenței» romane, dar și în termenii unor răspunsuri locale, construcții provinciale și identitare și a diversității regionale. O reevaluare critică a surselor existente azi permite construirea unui tablou istoric mai modern al rolului indigenilor în noua construcție provincială din Dacia, o nouă perspectivă asupra schimbărilor profunde născute după redactio in formam provinciae (106 p. Chr.), mai ales în termeni de vizibilitate, aculturație, mobilitate (geografică și socială) și construcții identitare.

Lucrările colocviului se vor desfăşura la sediul Muzeului de Istorie Turda, str. B. P. Haşdeu, nr. 2 începând cu ora 10.00. Şi în acest an vor participa cercetători de la instituţii de profil din ţară.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2