marian morar
m install
nello construct

Citirea contoarelor, obligatorie lunar pentru toți consumatorii casnici

zamblau eugen

Senatul va dezbate în procedură de urgență o propunere de modificare a Legii nr. 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale, care prevede obligativitatea ca furnizorii de energie să asigure citirea lunară a contoarelor consumatorilor casnici.

Proiectul legislativ a fost inițiat deoarece este foarte mare numărul clienților nemulțumiți de actuala procedură, a facturării estimative, care împovărează bugetul familiei. Astfel, se arată în expunerea de motive a proiectului, unii consumatori, mai ales pensionarii, au devenit creditorii furnizorilor, deoarece indexul evaluat este mai mic decât cel de pe contor, dar se ajunge în situația de a plăti factura așa cum este emisă. În caz contrat, clienților li se reziliază contractul și sunt debranșați de la electricitate.

Propunerea legislativă mai prevede ca orice consumator să își poată alege modalitatea de plată a facturii.

Proiectul așteaptă avizele Consiliului Legislativ și al Guvernului pentru a intra la votul din Senat. Indiferent dacă va fi adoptat sau nu în această cameră, proiectul va fi trimis în Camera Deputaților, pentru votul decizional.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2