BannerPMP 21.03 650

asacons anunt21.03.2019

Scrie un comentariu

contoare

Senatul va dezbate în procedură de urgență o propunere de modificare a Legii nr. 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale, care prevede obligativitatea ca furnizorii de energie să asigure citirea lunară a contoarelor consumatorilor casnici.


Proiectul legislativ a fost inițiat deoarece este foarte mare numărul clienților nemulțumiți de actuala procedură, a facturării estimative, care împovărează bugetul familiei. Astfel, se arată în expunerea de motive a proiectului, unii consumatori, mai ales pensionarii, au devenit creditorii furnizorilor, deoarece indexul evaluat este mai mic decât cel de pe contor, dar se ajunge în situația de a plăti factura așa cum este emisă. În caz contrat, clienților li se reziliază contractul și sunt debranșați de la electricitate.


Propunerea legislativă mai prevede ca orice consumator să își poată alege modalitatea de plată a facturii.


Proiectul așteaptă avizele Consiliului Legislativ și al Guvernului pentru a intra la votul din Senat. Indiferent dacă va fi adoptat sau nu în această cameră, proiectul va fi trimis în Camera Deputaților, pentru votul decizional.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator