fbpx

Scrie un comentariu

armata Turda

Începând cu ora 12 la Turda au debutat manifestările dedicate Zilei Armatei Române. Ca de fiecare dată acestea s-au desfășurat în fața Catedralei Ortodoxe din centrul orașului.

 

Totul a început cu primirea delegației oficiale, intonarea imnului național, slujbă religioasă, alocuțiuni, depuneri de coroane și defilarea gărzii de onoare.

La eveniment au participat atât oficialități locale, județene cât și reprezentanți ai Parlamentului României. Primarul Matei Cristian, deputatul Cristina Burciu, și comandantul Garnizoanei Turda-  Remus Filimon, sunt cei care au evocat în discursurile lor semnificația Zilei Armatei Române.

Data de 25 octombrie este, în fiecare an, dedicată Armatei Române, instituție fundamentală a statului român. În această zi, în anul 1944, era eliberat orașul Carei de sub ocupația horthystă, definitivându-se, astfel, eliberarea Transilvaniei de Nord.

Ziua Armatei Române a fost marcată pentru prima dată în anul 1951, în 2 octombrie, începând cu anul 1959 aceasta fiind sărbătorită în data de 25 octombrie.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator