fbpx

Scrie un comentariu

avion chei

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) demarează la Câmpia Turzii operaţiunile de expropriere a terenurilor pe care va fi extinsă viitoarea bază aeriană modernizată pentru noile avioane F-16 care vor fi achiziţionate de Forţele Aeriene Române.

 

Expropierile se vor face în baza unei Hotărâri de Guvern în motivarea căreia se explică de ce trebuie redimensionată baza care oricum a fost introdusă într-un program de modernizare de către US Air Force. Americanii au anunţat că investesc 40 de milioane de dolari, anunță adevărul.ro

O mare parte a terenului necesar pentru extinderea bazei (3,7 milioane de metri pătraţi) se află în proprietatea privată a unui număr de 1326 persoane fizice şi juridice, reprezentând 477 de imobile, şi va „face obiectul declanşării procedurilor de expropriere pentru cauza de utilitate publică”, mai arată MApN

Reamintim că, Forţele aeriene al SUA au alocat aproape 40 de milioane de dolari pentru noi construcţii şi lucrări de îmbunătăţire la Baza 71 aeriană Câmpia Turzii.

Fondurile pentru lucrările la Câmpia Turzii provin din bugetul Departamentului Apărării pentru descurajarea Rusiei, program cunoscut drept Iniţiativa de Descurajare Europeană (anterior Iniţiativa de Reasigurare Europeană).

Aproape 25 de milioane din cele 40 de milioane de dolari sunt alocate pentru lucrări de infrastructură privind operaţiunile de zbor, potrivit unui document al Forţelor Aeriene SUA în Europa (USAFE), obţinut de Defense News.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator