fbpx

Scrie un comentariu

vaccin

Anul acesta, campania de vaccinare începe cu două luni mai devreme, pentru a se preîntâmpina răspândirea acestei boli sezoniere.

Medicii de familie spun că pacienţii cronici şi copiii, fiind cei mai vulnerabili, ar trebui să facă vaccinul primii.Dr.Ioan Mureşan, medic de familie la Cluj:


N-au fost reacții adverse, mai mult decât atât, ca să știe ascultătorii, vaccinul este inactivat. Și un lucru foarte important, vaccinul este doar pentru gripă, nu este pentru toate virozele și pentru toate răcelile. Dar pentru gripă, pentru oamenii care sunt vulnerabili, care au boli asociate (astm bronșic, diabet, tensiune), copii cu malformații pe inimă, copii care se îmbolnăvesc mai frecvent și adulții care au anumite patologii, modalitatea lor de apărare în cazul unei gripe este diferite decât în cazul unui om sănătos. Și atunci, este mai bine ca să-și facă vaccinul aceste. Și un lucru foarte important: este gratis!  spune Dr.Ioan Mureşan, citat de Radio Cluj


Vaccinul antigripal e gratuit doar pentru categoriile din grupele de risc. Pentru celelelate categorii, el poate fi achiziţionat din farmacii.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator