fbpx
Scrie un comentariu

zombi ct

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) susţine, referindu-se la informaţiile privind apariţia în zona Turda şi Câmpia Turzii, a unui nou drog printre tineri, denumit „Zombie”, că nu a fost identificată prezenţa unei substanţe psihoactive noi. Cu toate acestea drogul face ravagii printre tineri! 


Comunicatul ANA vine după ce Avocatul Poporului s-a sesizat marţi din oficiu cu privire la situaţia a numeroşi tineri care au fost găsiţi prăbuşiţi pe străzile din Câmpia Turzii.

Potrivit Monitorul de Cluj, Câmpia Turzii, oraş de provincie, până nu demult mono-industrial, a devenit, în ultimul an, teren de încercare pentru traficanţii de droguri şi etnobotanice. Noul drog, K2/Zombie, a băgat mai mulţi tineri în spital şi i-a învăţat pe toţi, profesori şi părinţi, să fie mult mai atenţi cu copiii lor.

Mai multe filmuleţe au surprins tineri zăcând pe scaune în zona Gării ori pe băncile din parcuri, inerţi şi albi la faţă ca nişte saci cu făină, sau care se mişcau de parcă tocmai şi-ar fi băgat degetele în priză. Alţii, care stăteau aplecaţi, fără reacţie, sau mergeau cu spatele şi păreau gata să cadă, de parcă abia şi-ar ţine echilibrul pe o sârmă ancorată la mare înălţime. Sau unii care aveau mişcări incontrolabile, convulsive, ca şi când ar da o probă într-un film horror despre Apocalipsă.

Toţi au ceva în comun şi anume faptul că ar fi consumat drogul K2/Zombie intrând, astfel, în atenţia ofiţerilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi a procurorilor DIICOT Cluj care au supravegheat un an oraşul înainte de a prinde şi aresta doi dintre dealeri, unul fiind Baghera, zis şi ”lordul drogurilor”.

Primarul Dorin Lojigan încearcă să diminueze amploarea fenomenului

Primarul Dorin Lojigan susţine că, la fel ca în oricare subiect „cu potenţial”, articolele de presă amplifică dimensiunile problemei, astfel că la Câmpia Turzii nu se poate vorbi despre „un fenomen al consumului de droguri”, ci mai degrabă despre câţiva tineri care au consumat substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, dar care, datorită intervenţiei BCCO şi DIICOT, acum s-au oprit.

Practic, odată cu arestarea celor doi indivizi, consumul de substanţe s-a sfârşit. În fiecare an, la nivelul judeţului Cluj se implementează o strategie anti-drog. Având în spate activitatea de avocat, am observat că acest fenomen, al consumului şi traficului de substanţe stupefiante are o oarecare ciclicitate. Cât priveşte cazurile din oraşul nostru, acestea au început în toamna anului trecut, cu sesizări răzleţe, însă au luat amploare în primăvara acestui an”, a declarat Lojigan.

Potrivit acestuia, consumul de substanţe psihoactive nu se perpetuează numai la Câmpia Turzii, ci este prezent în Bucureşti, despre care spune că este „capitala heroinei din România”, sau în Cluj-Napoca, oraşul în care „etnobotanicele şi marijuana sunt la ordinea zilei”.

Câmpia Turzii nu este un teren propice pentru consumul de droguri. Vorbim, mai degrabă, despre un efect de lupă, care a fost amplificat de reportajele televiziunilor naţionale. Astfel s-a propagat ideea conform, căreia, Câmpia Turzii ar fi capitala drogurilor, dar nu este aşa. Am avut 5-6 cazuri de tineri care au consumat, dintre care doar doi sunt din Câmpia Turzii, iar restul din alte oraşe şi comune (Aiud, Luduş, Turda, Unirea). Uitaţi-vă că la Cluj-Napoca, raportul consumator pe cap de locuitori este mult mai mare, deci nu, Câmpia Turzii nu este un teren propice, iar astăzi, la Câmpia Turzii nu se mai consumă etnobotanice”, a menţionat edilul, pentru Monitorul de Cluj

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator