m install
petlinii
nello construct

Cetățeni străini depistați la muncă ilegală în Cluj

zamblau eugen
floris

Poliţiştii de imigrări din Cluj au depistat, în urma unei acțiuni întreprinse în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, 3 cetăţeni din Republica Moldova, care desfăşurau activităţi lucrative fără a deţine aviz de angajare. Reprezentanții societății comerciale au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj au efectuat, la data de 02 octombrie a.c., o acțiune în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat 3 cetăţeni străini, bărbați, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 22 și 49 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative, fără forme legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Străinii au intrat legal pe teritoriul  României, cu paşaport biometric, document care le permite o şedere de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă. Aceștia au fost informați cu privire la condițiile care trebuie îndeplinite pentru a desfășura activități lucrative pe teritoriul țării noastre.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că angajatorul nu a solicitat avize de muncă sau detaşare pentru cetăţenii moldoveni, nerespectând, astfel, prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 30.000 lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0264 – 555656 sau utilizând căsuţa serviciului poştal electronic cj.igi@mai.gov.ro. ;

De asemenea, invităm cetăţenii străini şi europeni să viziteze pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro , prin intermediul căreia au posibilitatea să se informeze (inclusiv în engleză și franceză) cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de ședere temporară în România, precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România, utilizând aplicația www.portaligi.mai.gov.ro 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: