fbpx

Scrie un comentariu

circ

Municipiul Turda a fost împânzit de afișe anunțând apariția Circului Gartner în localitate. Pe afișele respective sunt menționate și animale: elefant, cămile, lame, zebră, măgari, broaște țestoase, ponei, cățeluși. Asta deși legislația din România interzice reprezentațiile cu animale!

 

În luna iunie 2014, Circul Gartner a dat reprezentații în zona Penny. Ulterior, când au venit în iulie 2017, s-au amplasat lângă centrul comercial Solaris, la ieșire din Turda spre Câmpia Turzii, pentru că foarte probabil alte centre comerciale au refuzat să-i găzduiască, după un scandal în care au fost implicați în octombrie 2014, cu iubitorii de animale, care ulterior au anunțat că vor boicota supermarketul carrefour, care i-a găzduit atunci.

Iubitorii de animale au dezvăluit faptul că Circul Gartner a fost interzis în mai multe țări ale Uniunii Europene, fiind cunoscut ca unul dintre cele mai violente circuri, că multe animale au fost obținute fără acte și că au fost cazuri în care animalele au eviadat de la circ și au pus viețile oamenilor în pericol.

Reprezentanții circului au fost implicați în mai multe scandaluri, în afara țării, bătându-se cu diverși activiști iubitori de animale, mai reproșau, în 2014, iubitorii animalelor, după reprezentația din București.

Vezi mai jos imaginile necenzurate cu scandalul din București:

”România a devenit marți, 13 iunie, cea de-a 25-a țară din Europa care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri. După aproape șase decenii de spectacole de circ autohtone, imaginile în care tigri, lei, urși, elefanți sau alte animale sălbatice sunt forțate să execute acrobații pentru a distra publicul devin istorie.”, scria EVZ în 13 iunie 2017.

Potrivit textului noului act normativ, ”se interzice folosirea animalelor vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, dacă sunt născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare”.

Conform legii, reprezentațiile cu animale constituie infracțiune!

”Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă şi folosirea animalelor aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare.”, preciza agenția de știri News.ro, tot în 13 iunie 2017, după adoptarea legii.

La ultima reprezentație dată la Turda, în iulie 2017, mai mulți iubitori de animale au protestat împotriva lor.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator