fbpx

Scrie un comentariu

amenințare

Săptămâna trecută un bărbat din Câmpia Turzii a primit arest la domiciliu pentru că ar fi amenințat și șantajat un funcționar de la Primăria din localitate.

 

Bărbatul în vârstă de 36 de ani, Pușcaș vasile Nicolae, ar fi amenințat-o pe șefa biroului urbanism din cadrul Primăriei Câmpia Turzii, Ioana-Simona Onișor, femeia nu a stat pe gânduri și a anunțat Poliția.

Totul ar fi pornit de la faptul că aceasta nu ar fi vrut să semneze niște acte, victima pretinde că a fost urmărită, amenințată etc. În consecință a depus o plângere la Poliția din Câmpia Turzii, ocazie cu care s-a deschis un dosar penal pentru „șantaj și amenințare”.

Bărbatul a fost reținut inițial pentru 24 de ore, după care instanța a decis să-i dea arest la domiciliu pentru 30 de zile, informează surse din cadrul anchetei.  

Iată decizia instanței, pe scurt:

În temeiul art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda. În temeiul art. 227, alin. 2, raportat la art. 202 alin. 4, lit. d, art. 218, art. 219 şi la art. 223, alin. 2 din Codul de procedură penală, dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul PVN pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj prev. de art. 207 alin. 1 din Cod Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de azi 28.09.2018 şi până la 27.10.2018, inclusiv. În temeiul art. 221, alin. 1 din Codul de procedură penală, impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din ... fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza pe întreaga durată pentru care a fost luată măsura arestului la domiciliu.

În temeiul art. 221, alin. 2 din Codul de procedură penală, pe durata arestului la domiciliu stabileşte în sarcina inculpatului respectarea următoarelor obligaţii:

  • să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori va fi chemat;
  • să nu comunice cu persoana vătămată OIS, cu membrii de familie ai acesteia sau cu martorii audiaţi în cauză respectiv DL, SV şi MO. În temeiul art. 125 din Legea 254/2013, stabileşte că supravegherea îndeplinirii obligaţiilor impuse inculpatului prin prezenta încheiere revine Poliţiei Mun. Câmpia-Turzii.

În temeiul art. 221, alin. 4 din Codul de procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 128 alin. 1 din Legea 254/2013 şi al art. 221, alin. 8 din Codul de procedură penală, dispune comunicarea prezentei încheieri, de îndată, către I.P.J. Cluj, către Poliţia mun. Câmpia-Turzii, către serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, către organele de frontieră şi către inculpat. În baza art. 275, alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator