fbpx

1 Comentariu

agrofest inaugurare

În această după-amiază a debutat în parcul central din Turda cea de-a doua ediție a târgului Agrofest, o sărbătoare a recoltelor toamnei, completată de un program folcloric menit să încânte audiența.

 

În cele 3 zile de sărbătoare a recoltei, Parcul Central este deschis tuturor vizitatorilor care doresc să-și facă aprovizionarea cu legume și fructe. La ediția din acest an și-au anunțat participarea cultivatori de legume și fructe din județul Cluj, dar și meșteșugari și producători de produse apicole, dulcețuri și siropuri. Vineri, sâmbătă și duminică vor avea loc spectacole folclorice și etno, expoziție de utilaje agricole, concursuri tematice, tombolă, iar cei mici sunt așteptați la parcul de distracții.

Preparatele tradiționale ardelenești (pâinea cu unsoare și ceapă, friptura de Turda și zacusca) vor completa practic tabloul toamnei.

De la ora 14 a avut loc deschiderea oficială a evenimentului în prezența primarului Matei Cristian a primarilor de la Viișoara- Ioan Roman, Tureni- Dana Mănăilă, Luna-Aurel Giurgiu, prezentatorii de la scenă au fost Ana Sevan și Costică Petruș.

La momentul inaugural au participat și delegațiile țărilor străine, respectiv a localităților înfrățite cu municipiul nostru din Ungaria și Serbia.

Programul folcloric a fost completat de către: Ansamblul folcloric din Kiskunfelegyhaza-Ungaria, „Nănașii de la Cluj”, Gligor Bercea și Liviu Petriș, Formația de dansuri tradiționale “Izvorașul Turenilor”, Formația de dansuri tradiționale din Urca

Sâmbătă de la ora 18 la scenă vor evolua: Ansamblul folcloric ,,Țarina” Casa de Cultură Turda, Tablou etnografic transilvan, Centrul de Zi Turda, Clubul Canto „Aria” Casa de Cultură Turda, Ansamblul folcloric ,,Mugurelul” Centrul Cultural Câmpia Turzii, Recital folcloric Adriana Irimieș

Duminică la Agrofest cântă Ansamblul folcloric ,,Datina Turdeană” Casa de Cultură Turda, Grupul Zegrenilor din Ceaba, Recital folcloric Crina Varga, Taraful lui Șandorică de la Sopor, tot atunci are loc și o tombolă cu surprize.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Dan · 11:36 29.09.2018
    Zmt ,zilele agro....,ar putea sa se desfasoare foarte bine in zona Bai sarate,sa ne lase in pace sa circulam normal.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator