fbpx

Icon Scrie un comentariu

vant puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică în care atrage atenția asupra unor intensificări ale vântului și răcire accentuată a vremii. Totodată, s-au emis două coduri galbene de vânt puternic, ambele afectând și zona noastră.

 

Informarea meteorologică vizează perioada 23 septembrie, ora 23 – 26 septembrie, ora 08.

”Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50...60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8...10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului.”, se precizează într-o informare meteorologică a ANM.

Cod Galben de vânt puternic

După miezul nopții, mai precis din 24 septembrie ora 2.00, până în aceeași zi la ora 10.00, se va activa un Cod Galben de intensificări ale vântului, care va afecta Banatul, Crișana, Maramureșul, Transilvania, nordul Moldovei
și zona montană.

”În regiunile vizate, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65...70 km/h. În zona montană vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.”, informează ANM.

cod galben 1

Cod Galben în ”continuare”, tot pentru vânt puternic!

ANM a emis și un Cod Galben de continuare a celui precedent, care intră în vigoare mâine dimineață de la ora 10.00 și va dura până mâine seară la ora 23.00.

Zone afectate: Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia și Transilvania, precum și zona montană.

”În regiunile vizate, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65...70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h. ”, mai anunță ANM.

cod galben 2

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator