fbpx

Scrie un comentariu

telefon

Specialiştii de la CERT-RO avertizează asupra unei noi metode de înșelătorie. Este vorba despre apelurile primite de la numere de telefon din exteriorul României.


Dacă ați furnizat date personale sau financiare, ori ați realizat ulterior că apelul vostru a fost redirecţionat către un număr cu suprataxă, anunţaţi Poliţia şi banca emitentă a cardului ale căror date le-ați oferit.


„Tentativă de #scam prin intermediul apelurilor pierdute. Atenție la apelurile primite primite pe telefon, de la numere de telefon din exteriorul României! Acestea pot fi tentative de #vishing.
Vishing-ul este o metodă de #phishing prin intermediul apelurilor telefonice (voice + phishing = vishing). Tehnicile utilizate sunt inspirate din tehnici de inginerie socială (#socialengineering)”, anunţă CERT-RO pe Facebook.


Cum ne putem proteja pe parcursul convorbirii? În primul rând, trebuie să fim vigilenți cu privire la datele pe care le oferim, atât în online, dar și telefonic. Încercați să verificați identitatea interlocutorului. Totodată, evitați oferirea de informații personale sau bancare și mai ales efectuarea unor acțiuni la cerere, care vă pot pune în pericol securitatea informațiilor!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator