m install
petlinii
nello construct

Județul Cluj în topul plecărilor în străinătate

floris

Județul Cluj, alături de alte trei județe și municipiul București, sunt în capul listei în ceea ce privește plecările la muncă, în străinătate.

 

Conform datelor centralizate de Ziarul Financiar pe baza informațiilor Institutului Național de Statistică, municipiului București și județele Cluj, Constanța, Prahova și Iași, au „pierdut” în ultimii cinci ani 215.000 de locuitori, ceea ce reprezintă 24% din total de 907.000 de români care au plecat în străinătate, la muncă, în intervalul 2012-2016.

Cristina Săvuică, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Lugera, a declarat pentru aceeași sursă: „Tendinţa de a pleca în străinătate este în creştere, cred că în ultimii ani numărul de emigranţi s-a triplat faţă de cât raportează statisticile. Îi sunăm, din baza de date, pe candidaţii care ne-au trimis CV-urile anterior ca să le oferim locuri de muncă şi majoritatea ne spun că sunt plecaţi.”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: