fbpx

Icon Scrie un comentariu

inaugurare autostrada

În ultima perioadă tot mai multe mașini au fost surprinse în trafic circulând pe contrasens pe autostradă, un fenomen extrem de periculos pentru toți participanții la trafic.

 

Asociația „Pro Infrastructură”, una dintre cele mai puternice asociații din acest domeniu, a oferit, prin intermediul unei postări pe pagina de facebook, câteva recomandări pentru șoferii aflați în această situație, dar și câteva solicitări pentru cei care se ocupă de siguranța drumurile.

„Pe noua autostradă A10 Sebeș-Turda au fost filmate deja două cazuri de circulație pe contrasens. Este un fenomen extrem de periculos. Cinci persoane și-au pierdut viața pe Autostrada A1 la Simeria în luna iunie din această cauză. Din păcate, ne așteptăm ca astfel de situații să apară tot mai des în România, așa cum este și experiența altor țări.

Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să instaleze de urgență indicatoare de avertizare vizibile pentru cei care riscă să pătrundă pe interzis, cum sunt, de exemplu, panourile FALSCH din Austria. În nodurile rutiere trebuie implementată separarea ușoară de sens (stâlpișori, cabluri elastice). Solicităm responsabililor din Politia Romana să monitorizeze proactiv nodurile noi de autostradă, cum sunt Turda și Aiud.

Iar pentru șoferi avem câteva recomandări:

  1. Circulați numai pe banda 1 (banda 2 este doar pentru depășiri), mai ales noaptea și când valorile de trafic sunt mici. Șoferii care nu-și dau seama că sunt pe sens opus (cel mai periculos caz) merg de obicei pe dreapta lor, adică pe banda 2.
  2. Pregătiți-vă din timp dacă urmează să ajungeți pe o nouă rută! Consultați harta (Google Maps, Waze și/sau Harta Proiectelor de Infrastructură administrată de noi) pentru a înțelege configurația nodurilor prin care urmează să treceți.
  3. Dacă observați că nu v-ați încadrat pe direcția dorită (ați nimerit o bretea care duce spre altă localitate decât destinația voastră), NU întoarceți vehiculul, NU dați înapoi/marșarier și NU opriți sub nicio formă! Continuați până la primul nod rutier!
  4. Pe autostrăzile A3 (Câmpia Turzii-Gilău) și A10 (Aiud-Turda) sunt prevăzute puncte de întoarcere tocmai pentru cei care s-au încadrat greșit în nod. Identificați aceste zone înainte de a porni la drum.
  5. Dacă realizați că mergeți pe sens interzis, OPRIȚI IMEDIAT vehiculul pe banda de urgență și SUNAȚI LA 112!

Vorbiți cu prietenii, familia și colegii. Dați un share. Împreună facem autostrăzile mai sigure. Drumul este lung, viața are prioritate!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator