fbpx

Scrie un comentariu

ghepard

Trageri de luptă realizate zilele acestea de către militarii Batalionului 3 Artilerie Antiaeriană din Turda, la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană ”General de brigadă Ion Bungescu”.

La final, acțiunea s-a lăsat cu aprecieri din partea comandantului.

”Oamenii sunt dedicați și le place ceea ce fac, ca atare o fac cu dăruire, iar rezultatele s-au văzut și se vor vedea în continuare. Tragerile au decurs foarte bine, nu au fost probleme, iar țintele au fost nimicite. Le mulțumesc colegilor pentru profesionalismul de care au dat dovadă, în continuare să dea dovadă de același profesionalism, iar la finalul activităților să putem raporta: misiune îndeplinită!”, a declarat lt.col. Vasile Chindriș, comandantul Batalionului 3 Artilerie Antiaeriană Turda.

Militarii s-au deplasat de la Turda la malul mării, pentru a-și verifica nivelul de pregătire.

”Tragerea a decirs normal, echipajele sunt foarte bine pregătite și instruite și au reușit să se descurce, ca în fiecare an, excepțional. Ghepardul este un sistem antiaerian foarte complex, iar mânuit de un echipaj bine instruit poate să facă diferența în lupta cu inamicul aerian”, a spus cpt. Silviu Burtică.

Au demonstrat că dacă tratezi Ghepardul cu seriozitate, acest sistem nu te tradează.

”Există emoții, pentru că e încununarea unui an de muncă, unde efectiv munca ta de întreținere și ținerea lor în stare de operativitate”, a spus maistru militar clasa II-a, Marian Palfi.

Iar ca țintele să fie nimicite, pe lângă profesionalism și tehnică funcțională, mai este necesar un ingredient.

”Spre deosebire de alte arme, artileria îmi place foarte mult. Am ajuns pe complex antiaerian Ghepard”, a spus soldat Ionuț Merea.

Tragerile de la Capul Midia nu mai sunt o noutate pentru militarii care și-au ales ca armă apărarea antiaeriană. Ei așteaptă acest moment cu emoție, pentru că știu că în funcție de modul în care își vor executa misiunea, vor fi capabili să-și apere țara la nevoie, iar Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană le oferă toate condițiile pentru a se intrui așa cum trebuie.

”Reușim cu ajutorul colectivului pe care îl avem. Avem un colectiv tânăr, pot spune că media de vârstă este de 44-45 de ani, și cu ei facem toate activitățile și ne îndeplinim toate misiunile de evaluare a tragerii, pentru că asta este principala misiune a noastră”, spune col. Viorel-Eugen Bitan, comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană.

În Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană instrucția este continuă.

Sursa: ProPatria.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator