Scrie un comentariu

bogdan c

Poliția Câmpia Turzii a refuzat să sancționeze contravențional, conform Legii 61/1991 (republicată), prin care se sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, o persoană care a folosit în spațiul public expresia M...E!

 

Consilierul PSD Câmpia Turzii, Gheorghe Rece, a depus o plângere la Poliția Câmpia Turzii, prin care a solicitat sancționarea unui angajat al Primăriei Câmpia Turzii, Bogdan Canonenco, pentru faptul că folosește cuvinte obscene pe Facebook, care este considerat spațiu public.

Chiar dacă alesul PSD a menționat că acele postări i-au adus atingere demnității sale, de ales local și membru PSD (formulare care nu este obligatorie în cazul utilizării unor cuvinte obscene), situație care nu face neapărat obiectul sancțiunii contravenționale pe Legea 61/1991, Poliția Câmpia Turzii ar fi trebuit să-l sancționeze contravențional pe angajatul Primăriei.

Conform Legii 61/1991, constituie contravenție: ”săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”. Practic, orice persoană poate reclama un limbaj obscen pe rețeaua de socializare Facebook, iar Poliția trebuie să facă demersurile necesare pentru aplicarea sancțiunii contravenționale!

Însă, Poliția Câmpia Turzii a motivat că funcționarul public al Primăriei Câmpia Turzii ”a folosit pe pagina sa de Facebook un limbaj tendențios la adresa unui partid politic, fără să se adreseze unei persoane anume, acesta distribuind mesaje ale altor utilizatori ai rețelei de socializare Facebook, nu îmbracă forma vreunei infracțiuni sau contravenții, câtă vreme insulta și calomnia au fost dezincriminate, și cu atât mai mult cu cât nu există un subiect pasiv determinat al insultelor sau a cuvintelor obscene distribuite”.

Ce înseamnă asta?

Practic, Poliția Câmpia Turzii spune că nu poate sancționa contravențional o persoană care strigă în public cuvinte de genul M..E, SUGI P..A sau TE F.T ÎN GURĂ, atâta timp cât nu există o persoană căreia să i se adreseze în mod direct! De exemplu, dacă un șofer va înjura polițiștii, la modul general, spunând să SUGĂ P..A, Poliția Câmpia Turzii nu-l poate sancționa contravențional. Este evident că o asemenea ”teorie” este aberantă, pentru că legea face referire la orice cuvânt obscen care ar fi spus în public și care poate atrage indignarea cetățenilor.

Poliția Câmpia Turzii nu este la prima faptă ”ciudată”, pe fondul tensiunilor politice actuale. Polițiștii din Câmpia Turzii au atras atenția și atunci când ”caravana” protestatarilor din diaspora (vreo 5-7 mașini, de fapt) au oprit în plin centrul Câmpiei Turzii, într-o zonă marcată cu ”staționarea și oprirea interzise”, fără ca polițiștii să aplice sancțiunile de rigoare, conform legii, pe care le-ar suporta orice alt cetățean care ar opri în acel loc! Cu alte cuvinte, au aplicat legea în mod diferit!

image1

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator