m install
petlinii
nello construct

Drone americane la baza de la Câmpia Turzii

floris

Forţele aeriene ale SUA au construit un hangar la Baza 71 aeriană Câmpia Turzii care ar putea fi folosit pentru operarea de drone MQ-9 Reaper în scopul intensificării operaţiunilor de recunoaştere şi culegere de informaţii în estul Europei şi Marea Neagră, relatează site-ul Defense News.

 

Potrivit unui document al Forţelor Aeriene ale Statele Unite în Europa, obţinut de Defense News, în care sunt listate proiectele de construcţii la Câmpia Turzii ale Forţelor aeriene americane, un nou hangar, construit aici între octombrie 2017 şi mai 2018, va putea găzdui drone cu rază lungă de acţiune – probabil MQ-9 – şi va îndeplini toate „cerinţele de securitate” necesare pentru operaţiuni cu aeronave fără pilot.

În acelasi context, Forţele aeriene al SUA au alocat aproape 40 de milioane de dolari pentru noi construcţii şi lucrări de îmbunătăţire la Baza 71 aeriană Câmpia Turzii.

Fondurile pentru lucrările la Câmpia Turzii provin din bugetul Departamentului Apărării pentru descurajarea Rusiei, program cunoscut drept Iniţiativa de Descurajare Europeană (anterior Iniţiativa de Reasigurare Europeană).

Aproape 25 de milioane din cele 40 de milioane de dolari sunt alocate pentru lucrări de infrastructură privind operaţiunile de zbor, potrivit unui document al Forţelor Aeriene SUA în Europa (USAFE), obţinut de Defense News.

Departamentul american al Apărării nu are o prezenţă permanentă la Câmpia Turzii, însă în ultimii ani aici au fost desfăşurate temporar avioane militare de tip F-15 şi A-10 cu misiunea intensificării cooperării cu forţele române.

Citește și: Cele mai bune avioane de luptă din lume, au ajuns la Baza Aeriană Câmpia Turzii/Luna!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: