Scrie un comentariu

hora2

Sute de persoane au celebrat la Turda în perioada 20-22 iulie folclorul românesc și tradițiile specifice țării noastre, în cadrul primei ediții a festivalului de folclor „În grădina dorului”.

 

Spectacolele la scena din parcul central au fost susținute de nume mari ale folclorului românesc: Mariana și Adriana Anghel (Hunedoara) - artiste foarte cunoscute și îndrăgite de publicul iubitor de folclor autentic; Mirela Mănescu reprezintă cu mândrie Țara Moților, un glas cu o profunzime aparte, dar și taragotistul Nelu Gabor din Câmpia Turzii și Amalia Chiper Iurian, Lorena Florentin, Nicoleta Hădărean, Alexandru Făgădar, Oana Vențel, Ionuț Suciu și grupul "Șezătoarea Clujului" - compus din tineri interpreți ai muzicii populare românești.

Totul a debutat cu o impresionantă paradă a portului popular cu participanți din:  Serbia, Republica Moldova, Bistrița, Maramureș, Dolj, Neamț, Tulcea, Cluj precum și expoziții ale meșterilor populari.

Au evoluat ansamblurile: "Dor"- Sarighiol de Sat, jud Tulcea; "Cununa de pe Someș" - Bistrița; "Božidar Dimitrijević - Kozica" - Drmna, Požarevac - Serbia; "Bobocica"- Băilești, Dolj; "Măgura" - Cernești, Maramureș; "Hora Moldovei"- Glodeni, Republica Moldova; "Florile Ceahlăului" - Neamț; "Țarina"- Casa de Cultură Turda; "Datina Turdeană" - Casa de Cultură Turda; " Fiii Moților" Mihai Viteazu.

Festivalul de folclor, un eveniment inedit la Turda s-a născut din dorința de a susține și a promova cât mai mult autenticitatea poporului român. Evenimentul a fost realizat de Primăria și Consiliul Local Turda în colaborare cu Casa de Cultură.

zmt 2018 program

program zmct 2018

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator