promo 650x150 700lei

Scrie un comentariu

hora2

Sute de persoane au celebrat la Turda în perioada 20-22 iulie folclorul românesc și tradițiile specifice țării noastre, în cadrul primei ediții a festivalului de folclor „În grădina dorului”.

 

Spectacolele la scena din parcul central au fost susținute de nume mari ale folclorului românesc: Mariana și Adriana Anghel (Hunedoara) - artiste foarte cunoscute și îndrăgite de publicul iubitor de folclor autentic; Mirela Mănescu reprezintă cu mândrie Țara Moților, un glas cu o profunzime aparte, dar și taragotistul Nelu Gabor din Câmpia Turzii și Amalia Chiper Iurian, Lorena Florentin, Nicoleta Hădărean, Alexandru Făgădar, Oana Vențel, Ionuț Suciu și grupul "Șezătoarea Clujului" - compus din tineri interpreți ai muzicii populare românești.

Totul a debutat cu o impresionantă paradă a portului popular cu participanți din:  Serbia, Republica Moldova, Bistrița, Maramureș, Dolj, Neamț, Tulcea, Cluj precum și expoziții ale meșterilor populari.

Au evoluat ansamblurile: "Dor"- Sarighiol de Sat, jud Tulcea; "Cununa de pe Someș" - Bistrița; "Božidar Dimitrijević - Kozica" - Drmna, Požarevac - Serbia; "Bobocica"- Băilești, Dolj; "Măgura" - Cernești, Maramureș; "Hora Moldovei"- Glodeni, Republica Moldova; "Florile Ceahlăului" - Neamț; "Țarina"- Casa de Cultură Turda; "Datina Turdeană" - Casa de Cultură Turda; " Fiii Moților" Mihai Viteazu.

Festivalul de folclor, un eveniment inedit la Turda s-a născut din dorința de a susține și a promova cât mai mult autenticitatea poporului român. Evenimentul a fost realizat de Primăria și Consiliul Local Turda în colaborare cu Casa de Cultură.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator