BannerPMP 21.03 650

asacons anunt21.03.2019

6 Comentarii

caini2

Un tânăr din localitatea Câmpia Turzii susține că a fost atacat azi de 5 câini comunitari, în timp ce se plimba prin zona Berc. Imediat după ce a fost mușcat, s-a deplasat la Spital, pentru a primi îngrijirile necesare.

”Primarul municipiului Câmpia Turzii a declarat că problema câinilor fără stăpân de la Câmpia Turzii o cunoaşte prea bine, iar eforturile Primăriei nu sunt noi, s-a scos la licitație de 4 ori concesiunea serviciului de ecarisaj și nu s-a prezentat nimeni, exact ca anul trecut, astfel încât serviciul a fost încredintat direct, contractul de ecarisaj fiind semnat joi, urmând ca acesta să-şi înceapă activitatea de luni”, precizează Ziarul 21.

Autoritățile locale spun că problema câinilor comunitari se datorează și unui fenomen prin care pe raza localității sunt aduși câinii din alte părți.

Câștigătorul achiziției directe și singurul care a depus o ofertă la anunțul administrației locale este Asociația Centrul de Ecarisaj Turda, care va primi câte 250 de lei pentru fiecare câine, pentru 200 de câini, respectiv suma totală de 50.000 de lei. Asociația se obligă, în schimbul acestor bani, că va face o prospectare a zonelor din localitate, pentru capturarea câinilor comunitari, după care va trece la capturarea acestora și deplasarea în centrul de ecarisaj de la Bogata (200 bucăți).

Prin caietul de sarcini elaborat de municipalitate, asociația are obligația de a caza câinii maxim 14 zile, după care îi poate eutanasia pe cei nerevendicați sau neadoptați, după care cadavrele vor fi incinerate. Eutanasierea se va face după ce asociația primește împuternicirea necesară din partea reprezentantului administrației locale. În baza aceluiași caiet de sarcini, Asociația este obligată să permită accesul presei sau a organizațiilor neguvernamentale în centrul de ecarisaj de la Bogata, inclusiv filmare video-foto, dar numai împreună cu reprezentanții desemnați de Primăria Câmpia Turzii.

UPDATE:

Tot ieri, tot în zona Bercului, a mai fost mușcat un tânăr, de 14 ani!

Foto: Ziarul 21.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Kieran Kanter · 16:12 22.07.2018
  Probabil o minciuna infecta. Oricum, la felul mizerabil in care se poarta oamenii cu cainii in Romania sa te plangi ca cateodata mai musca unul e nesimtire crasa. O natie de putori care nu se osteneste sa sterilizeze, in schimb dunt toti campioni la abandon. Si lui rus romulus ii transmit ca siguranta lui ca "om" ma doare fix undeva. Orice caine are mai multa valoare ca el.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Adriana · 12:39 23.07.2018
   Trebuia sa-si mai bage primarul cu ai lui niste bani in buzunar. 250 de lei de caine????? Pe urma uitati inchisi unde-i duc si lasati sa moara de foame,de sete, sa se omoare intre ei. Si la incinerare se plateste mult. Ehe,afacerist primarul.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Eu · 14:43 23.07.2018
  Intotdeauna eforturile primăriilor înseamnă contracte cu hingherii. Niciodată nu fac eforturi sa asigure respectarea legii in ceea ce privește sterilizarea si abandonul cainilor cu stapan. Vor omori 200 de caini , dar alti 300 vor fi abandonați, carne de tun pentru următoarea transă de bani publici intrata in buzunarul firmelor de casa. Păcat ca nu se vrea rezolvarea reala a problemei. Cu banii astia s-ar fi sterilizat 400 catele.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Cristescu Camelia · 11:43 22.07.2018
  Sterilizarea câinilor de orice categorie este soluția perfectă iar eutanasierea este pentru guvernanții care de la revoluție încoace nu au făcut nimic pentru acești câini. Ce este așa de complicat că aceste animale să fie sterlizate in cadrul unui proiect gratuit cum ar fi lucrarea practica la studenții de medicina veterinara sau umană.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ovidiu · 09:46 22.07.2018
  Castrații și lăsați animalele în viața. Aceasta e voința multor cetățeni ❕❗?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Rus Romulus · 08:25 22.07.2018
  Siguranța Omului,",,respectiv a cetățeanului,este primordială,în comparație cu animalul.Eu,doresc succes,primăriei munca. C.TURZII
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator