m install
petlinii
nello construct

Mușcat de câinii comunitari, la Câmpia Turzii! De luni se vor prinde 200 de câini, pentru 250 de lei/câine!

floris

Un tânăr din localitatea Câmpia Turzii susține că a fost atacat azi de 5 câini comunitari, în timp ce se plimba prin zona Berc. Imediat după ce a fost mușcat, s-a deplasat la Spital, pentru a primi îngrijirile necesare.

”Primarul municipiului Câmpia Turzii a declarat că problema câinilor fără stăpân de la Câmpia Turzii o cunoaşte prea bine, iar eforturile Primăriei nu sunt noi, s-a scos la licitație de 4 ori concesiunea serviciului de ecarisaj și nu s-a prezentat nimeni, exact ca anul trecut, astfel încât serviciul a fost încredintat direct, contractul de ecarisaj fiind semnat joi, urmând ca acesta să-şi înceapă activitatea de luni”, precizează Ziarul 21.

Autoritățile locale spun că problema câinilor comunitari se datorează și unui fenomen prin care pe raza localității sunt aduși câinii din alte părți.

Câștigătorul achiziției directe și singurul care a depus o ofertă la anunțul administrației locale este Asociația Centrul de Ecarisaj Turda, care va primi câte 250 de lei pentru fiecare câine, pentru 200 de câini, respectiv suma totală de 50.000 de lei. Asociația se obligă, în schimbul acestor bani, că va face o prospectare a zonelor din localitate, pentru capturarea câinilor comunitari, după care va trece la capturarea acestora și deplasarea în centrul de ecarisaj de la Bogata (200 bucăți).

Prin caietul de sarcini elaborat de municipalitate, asociația are obligația de a caza câinii maxim 14 zile, după care îi poate eutanasia pe cei nerevendicați sau neadoptați, după care cadavrele vor fi incinerate. Eutanasierea se va face după ce asociația primește împuternicirea necesară din partea reprezentantului administrației locale. În baza aceluiași caiet de sarcini, Asociația este obligată să permită accesul presei sau a organizațiilor neguvernamentale în centrul de ecarisaj de la Bogata, inclusiv filmare video-foto, dar numai împreună cu reprezentanții desemnați de Primăria Câmpia Turzii.

UPDATE:

Tot ieri, tot în zona Bercului, a mai fost mușcat un tânăr, de 14 ani!

Foto: Ziarul 21.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: