Banner 2 Turda News650

Scrie un comentariu

typhoon

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat vineri că, în prezent, acţiunile de poliţie aeriană în spaţiul românesc, respectiv al NATO, sunt realizate de forţele britanice, cu avioane Typhoon.

 

“După tragedia de săptămâna trecută de la mitingul aviatic, atunci când am pierdut unul dintre cei mai buni piloţi ai Forţelor Aeriene Române, conform procedurilor, pe timpul investigaţiei aparatele MIG rămân la sol. În momentul de faţă, poliţie aeriană realizează partenerii noştri britanici aflaţi la Mihail Kogălniceanu, în speţă cu cele patru aparate Typhoon şi, dacă este nevoie, putem să ne asociem cu aparatele Şoim pe care Forţele Aeriene Române le au”, a precizat Fifor, într-o conferinţă de presă la sediul MApN.

Două spectacole aeriene programate să aibă loc în următoarele două weekend-uri au fost anulate, flota de MIG-uri 21 LanceR fiind în continuare consemnată la sol după prăbuşirea avionului MIG în Călăraşi, au precizat reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Astfel, Ziua Porţilor Deschise de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, programata sâmbătă, 14 iulie, şi Ziua Porţilor Deschise de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, care urma să aibă loc pe 21 iulie, au fost anulate, au transmis reprezentanţii MApN.

Anul trecut s-a atins un record de asistență, peste 10.000 de persoane au asistat la show-ul aviatic de la Câmpia Turzii.

Citește și: 

Mitingul aviatic de la Câmpia Turzii se anulează!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator