Banner 2 Turda News650

Scrie un comentariu

declaratie unica

Termenul limita pentru depunerea ”Declaraţiei unice  privind impozitul pe venit şi  contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este luni, 16  iulie 2018.

 

Declaraţia se depune de către  persoanele care au obligaţia declarării veniturilor realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2017, declarării impozitului pe venitul estimat/ normă de venit a se realiza din România în anul 2018 şi de către persoanele care au obligaţia declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale  datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declaraţiei online, până la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificaţiei diminuează impozitul pe venitul net anual plătit şi se aplică corespunzător şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii.

Declaraţia se poate depune şi în format hârtie la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

De asemenea , declaratia se poate depune si la sediile primariilor din localitatile pe raza carora nu exista  unitati teritoriale ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Formularul şi instrucţiunile de completare pot fi descărcate online de pe portalul www. anaf.ro, (la urmatorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/DU_PF_OPANAF_1155_2018.pdf.)

Informaţii detaliate pot fi obţinute prin accesarea secţiunii Asistenţă Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica "Despre impozite şi taxe - Despre impozitul pe venit" sau apelând la numărul 031.403.91.60. De asemenea, specialiştii structurilor de asistenţă pentru contribuabili oferă la sediile ANAF informaţiile necesare în vederea completării şi depunerii Declaraţiei Unice.

Declaraţia Unică poate fi rectificată de către contribuabili din proprie iniţiativă.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator