BannerPMP 21.03 650

asacons anunt21.03.2019

Scrie un comentariu

legea hartuirii

Vești bune pentru fetele și femeile din România, legea hărțuirii stradale a trecut de Parlament și „așteaptă” să fie promulgată de Președintele României.

 

Conform mediafax.ro, propunerea vine în completarea Legii 202/2002, astfel încât hărțuirea sexuală și cea psihologică devin interzise atât în spațiile publice, cât și în cele private.

Conform unor statistici, opt din zece românce nu se simt în siguranță pe stradă noaptea, iar patru din zece nici ziua.

Oana Bîzgan (deputat independent), inițiatoarea proiectului, a emis un comunicat de presă, citat de mediafax.ro: „Sper ca aceste lucruri să se schimbe odată cu intrarea în vigoare a acestei legi. Zi de zi, femeile din România sunt agresate şi umilite prin hărţuire – sub toate formele sale – inclusiv în şcoli şi universităţi, la locul de muncă, pe stradă, în transportul în comun şi în instituţii publice. De cele mai multe ori, hărţuitorii nu se opresc doar la abuzuri verbale sau gesturi. Hărţuirea nesancţionată poate duce la forme grave de violenţă, iar acest lucru nu mai poate fi tolerat.”

Amenzile sunt cuprinse între 3000 și 10.000 de lei.

Conform aceleiași surse, propunerea legislativă a fost votată de parlamentari din toate partidele, atât de la putere, cât și din opoziție.

sursă foto: workingmother.com

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator