promo 650x150 700lei

Scrie un comentariu

hafez al assad

Fiul președintelui Siriei, Bashar al Assad, este unul dintre cei 615 concurenți ai Olimpiadei de Matematică care este organizată în acest an la Cluj-Napoca. Prezența lui Hafez al-Assad atrage după sine măsuri speciale de securitate, fiind vorba de fiul unui președinte, cu atât mai mult cu cât Siria este într-un conflict militar.

 

Conform informațiilor noastre, Hafez al-Assad se va afla într-una dintre grupele de olimpici care vor vizita Turda, în perioada 11-12 iulie, ocazie cu care olimpicii internaționali din cele 110 țări participante vor vizita și obiectivul turistic al Turzii, Salina Turda.

Citește și:

Măsuri speciale de securitate la Cluj! Fiul liderului sirian va fi prezent la olimpiada internațională de matematică!

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus, spune că fiul liderului sirian nu va avea un tratament special, urmând să participe alături de ceilalți copii prezenți la manifestările organizate. Totuși, presa centrală vorbește despre unele măsuri de securitate mai speciale.

”Discreție maximă în jurul vizitei lui Hafez al-Assad în România. Autoritățile locale din Cluj nu vor să ofere detalii despre vizita acestuia, iar acelaşi tipar se aplică şi la nivel central. Sursele consultate de jurnaliștii Libertatea susțin că data și ora sosirii acestuia pe teritoriul României sunt informații confidențiale, în contextul în care vizita tânărului de 16 ani ar putea ridica mari probleme de securitate.

Tot la capitolul secret este și locul unde Hafez al-Assad va fi cazat pe timpul desfășurării competiției. Au fost însă infirmate zvonurile conform cărora ar fi fost închiriat un hotel întreg pentru acesta. Cel mai probabil, Sala Polivalentă din Cluj, locul unde se va desfășura evenimentul, se va transforma, pentru câteva zile, într-o loc foarte bine păzit”, menționează Libertatea.

După concursul care se va desfășura în zilele de 9 și 10 iulie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, delegațiile au programate vizite la Salina Turda și la Cetatea Alba Carolina (Alba Iulia). La Turda, fiul liderului sirian va fi prezent în data de 11 iulie.

Primăria Turda sprijină desfășurarea Olimpiadei Internaționale de Matematică.

Sursa foto: Libertatea.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator