fbpx

Scrie un comentariu

volan dreapta

O comisie formată la nivel național s-a întâlnit săptămâna trecută într-o sesiune de lucru pentru a discuta și concepe un posibil proiect de lege prin care mașinile cu volan pe dreapta să fie interzise în România, sau înăsprite condițiile prin care ele pot fi introduse în țară. Formarea grupului de lucru vine ca efect al numărului mare de accidente produse pe teritoriul țării în ultimul an de către mașinile cu volan pe dreapta. 


Lituania, Letonia şi Polonia,  au vrut să interzică circulaţia autovehiculelor cu volan pe dreapta pe teritoriul ţărilor lor, și au primit aviz nefavorabil de la Curtea de Justiție Europeană.


În România Consiliul Interministerial de Siguranță Rutieră din cadrul Autorităţii Rutiere Române a organizat în data de 6 iunie 2018 o primă întâlnire cu toate instituţiile care îşi doresc să promoveze legea de interzicere a circulaţiei autovehiculelor cu volan pe dreapta pe teritoriul României.


Grupul de lucru ar trebui să decidă dacă soluţia cea mai bună pentru România este interzicerea totală a circulaţiei unor astfel de vehicule sau dacă există anumite măsuri care pot fi luate de şoferi pentru a reduce inccidenţa accidentelor produse de aceste maşini din vina şoferilor care le conduc. Potrivit normelor în vigoare orice maşină înregistrată într-o ţară a Uniunii Europene poate circula peste tot în UE.


După Brexit însă, maşinilor înregistrate în Marea Britanie le-ar putea fi interzisă libera circulaţie în ţările Uniunii.

Rămân totuşi cu semnul întrebării maşinile înmatriculate în Malta, Cipru şi Irlanda, ţări în care se circulă de asemenea cu maşini cu volan pe dreapta, iar respectivele state rămân membre UE.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator