Scrie un comentariu

autosebes

O casă expropriată, pentru care se aşteaptă o hotărâre de guvern pentru a fi demolată, blochează continuarea lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda, la un pod, pe o suprafaţă de circa 100 de metri, aceasta aflându-se pe traseul viitorului drum.Directorul adjunct al firmei Impresa Pizzarotti, Eusebio Caretta, care construiteşte pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda, de la Sebeş până după Alba Iulia, a declarat, corespondentului MEDIFAX, că o casă care a fost expropriată se află pe traseul autostrăzii şi blochează parţial lucrările pentru că încă nu poate fi demolată.


Casa respectivă, care se află sub viitorul pod, este singura construcţie aflată pe traseul lotului 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda ce împiedică şi întârzie construcţia drumului de mare viteză. Podul autostrăzii va trece deasupra unui drum, iar lucrările sunt blocate pe o distanţă de circa 100 de metri. Pentru a fi demolată trebuie emisă o hotărâre de guvern.
Între timp, peste 17.00 de persoane au semnat petiţia lansată în martie de comunitatea ”Declic”, în parteneriat cu Asociaţia “Pro Infrastructură”, prin care se cere ministrului Transporturilor, Lucian Șova și directorului CNAIR, Ștefan Ioniță, deschiderea în cel mai scurt timp a loturilor 3 și 4 ale autostrăzii A10 Sebeș – Turda!


Potrivit inițiatorilor, ”peste 80 de oameni mor în fiecare an pe DN1. În acest timp două tronsoane importante din A10, stau nefolosite pentru că CNAIR tergiversează recepția. Porțiunea dintre Turda și Aiud este una dintre cele mai periculoase ale acestui drum național. Este vorba de un drum de doar 2 benzi, extrem de aglomerat, intens folosit de traficul greu. Numeroasele curbe de pe această zonă deluroasă fac depășirile extrem de periculoase, de multe ori fatale”.


Aceştia atenţionează că ”birocrația ține o autostradă închisă pentru că noi tăcem. Este vorba de A10 Turda-Aiud. Pentru autorități este mai ușor să amâne rezolvarea problemei, dar dacă suficient de mulți le vom spune că amânarea este un act criminal, vor urgenta deschiderea circulației. În caz contrar vor putea fi considerați responsabili moral pentru morții de pe șoseaua alăturată, DN1”.

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator