marian morar
m install
nello construct

Patru asociații din Câmpia Turzii au rămas fără apă! Aveau facturi neplătite din noiembrie 2017!

zamblau eugen

Patru asociații din Câmpia Turzii au fost debranșate ieri de la alimentarea cu apă potabilă, după ce au acumulat datorii de mii de lei, având facturi restante din noiembrie 2017. Reprezentanții Companiei de Apă Arieș SA spun că nu aveau alte variante, după ce au apelat la toate soluțiile posibile.

 

Conform unei informări transmise de Compania de Apă Arieș SA, la solicitarea TurdaNews, cele 4 asociații aveau valori restante la data de 12 martie 2018 de peste 24.000 de lei, iar în sold erau facturi care totalizau peste 58.000 de lei. Totodată, reprezentanții companiei au anunțat că în cursul zilei de azi s-a procedat la reluarea alimentării cu apă a celor 4 asociații, după ce s-au achitat din restanțe și după ce și-au luat angajamentul unei eșalonări la plată a datoriilor rămase.

Locuitorii blocurilor respective, însă, nu au înțeles demersul. ”Dacă eu sunt bun platnic, de ce să-mi oprească mie apa? S-o oprească la cei care nu-și plătesc apa consumată! Eu am plătit! Unde merg banii mei, nu la Compania de Apă?!”, a fost reacția uneia dintre persoanele care au avut de suferit de pe urma sistării serviciului de apă potabilă, în condițiile în care familia sa era cu plățile la zi.

Însă, probabil nu se știe faptul că societatea de furnizare a apei potabile are încheiate contracte cu Asociațiile (cu persoanele fizice de la bloc, doar în cazul în care există separare distinctă, pe apartament), iar în acest caz nu poate ”trage la răspundere” decât asociația, în ansamblul ei. Obligația de a acționa în instanță restanțierii revine Asociației, care poate face acest demers după 3 luni de neplată a unor locatari din bloc. Foarte probabil, oamenii care fac parte din acele asociații nici nu aveau habar că existau facturi neplătite care datează din luna noiembrie 2017!

Compania de Apă Arieș nu se poate îndrepta, în instanță sau în vreo altă formă, împotriva unor persoane individuale dintr-un bloc, atâta timp cât contractul de furnizare al serviciului de alimentare cu apă este încheiat la nivelul asociației, pe bloc. Din acest motiv, locatarii sunt sfătuiți să fie mai atenți la modul în care este administrată Asociația, inclusiv din punct de vedere financiar, pentru a nu apărea surprize pe viitor!

Totodată, reprezentanții Companiei de Apă Arieș le comunică clienților că nu va tolera neplăți ale facturilor și că va acționa în consecință, ori de câte ori va fi nevoie!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2