fbpx

PNL1300x300pxTrio

Banner2TurdaNewsHD

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

Aparent, în judeţul Cluj, polițiștii rutieri au în dotare câte una sau chiar mai multe autoturisme neinscripționate pe care sunt montate aparate radar. Zilnic, radarele neinscripționate aplică amenzi, având în vedere faptul că șoferii care au tendința să apese pedala de accelerație mai mult decât prevede legea nu încetinesc decât atunci când observă în trafic o autospecială a Poliției.

 

Deși șoferii acuză radarele neinscripționate că ar fi  în afara legii și nu fac altceva decât să aplice amenzi pe bandă rulantă, polițiștii continuă să le folosească profitând de actualele reglemetări legislative.

Legislația în vigoare, respectiv Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, dar și Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006, nu prevede obligativitatea ca autovehiculele poliției rutiere să fie inscripționate, "participanții la trafic având obligația legală de a respecta regulile de circulație permanent și nu doar atunci când observă echipejele de poliție rutieră".

Un alt fapt sesizat de șoferi este acela că unele dintre mașinile neinscripționate cu care polițiștii supraveghează traficul pot avea geamurile fumurii tocmai pentru ca aparatul radar să nu fie observat de participanții la trafic.

Astfel, radarele neinscripționate au aplicate folii pe geamurile laterale și pe pe lunetă, însă "acestea sunt omologate și certificate RAR și se încadrează în normativele ce privesc vizibilitatea".

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator