Live Video
 

Ştiai că poţi fi amendat dacă faci gălăgie în casă?

Printre faptele de natură contravențională sancționate de Legea nr. 61/1991 se numără și tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă. În acest caz, amenda este cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.

 

În același timp, documentul face referire și la „tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”. Pentru această faptă, sancțiunea este mai mare: între 500 și 1.500 de lei.

În altă ordine de idei, cetățenii mai pot fi amendați pentru scrierea, desenarea sau deterioararea perețiilor clădirilor, gardurilor sau obiectelor de folosință comună din locurile publice (între 100 și 500 de lei), deteriorarea, ridicarea sau mutarea semnelor sau indicatoarelor de orientare turistică și rutieră (între 200 și 1.000 de lei), precum și pentru consumul de băuturi alcoolice pe drumurile publice, în parcuri, în mijloacele de transport în comun, autogări, gări și aeroporturi (între 100 și 500 de lei).

Atenție! De constatarea și sancționarea faptelor prevăzute de Legea nr. 61/1991 se ocupă primarii, împuterniciții acestora, ofițerii sau agenții de poliție ori ofițerii, maiștrii militari și subofițerii din jandarmerie, precum și polițiștii de frontieră.

 Sursa: Avocatnet


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.30:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...