Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Lucrări de consolidare la podul de peste Arieș, de pe varianta spre Alba! Traficul e blocat!

kaufland 650x100 22.12

”Daca va porniti spre Alba sau Mures inarmati-va cu rabdare, aglomeratie mare prin Turda, s-a rupt podul de la intrarea dinspre Alba”, era un anunț pus pe grupul Info Trafic jud Cluj, de pe Facebook.

 

Reporterul TurdaNews, Florin Crișan, a fost prezent la fața locului și a infirmat informația care s-a vehiculat pe rețelele de socializare.

Zona este închisă pentru că se fac lucrări de consolidare la pod, pe durata nopții. ”Se lucrează în zona podului, la drum. Nu a fost nici un incident. Se lucrează și la gropile care erau în afara podului. Lucrările durează toată noaptea”, a transmis Florin Crișan.

Din cauza faptului că varianta spre Alba este blocată/închisă, traficul auto dinspre sensul giratoriu spre Alba și Târgu Mureș se desfășoară cu greutate, până la sensul giratoriu de la Dedeman și apoi pe toată lungimea străzii 22 Decembrie 1989. La fel este situația și spre sensul de intrare în Turda, dinspre Alba, respectiv pe strada 22 Decembrie 1989, unde se circulă cu multă greutate.

Este ciudat, totuși, că nu a existat o informare în ceea ce privește închiderea variantei spre Alba, pentru lucrări de consolidare. Podul respectiv se află în procedură de transfer de la administrația locală înspre CNAIR/Ministerul Transporturilor, care vor efectua lucrările de consolidare totală a podului, aflat într-o fază avansată de degradare.

Pe siteul Poliției Româine, la secțiunea Info Trafic, nu a apărut nici o informație despre închiderea acestei porțiuni din DN1.

UPDATE 1:

Șoferii de transport greu s-au trezit cu o problemă pe cap. Conform unei hotărâri de Consiliu Local, ei ar trebui să plătească o taxă, în cazul în care vor circula prin interiorul Turzii, pe o altă arteră în afara celei principale. Lucrările de la podul de peste Arieș îi obligă să devieze de la artera principală, pe strada 22 Decembrie 1989, caz în care ar trebui să plătească acea taxă. Deocamdată nimeni nu a făcut precizări în acest sens, dar foarte probabil plata taxei se va suspenda pe durata lucrărilor, pentru că este un caz de forță majoră.

Vezi mai jos harta traficului auto, din zona respectivă, la această oră:

Traficul LIVE poate fi vizualizat la această adresă:

https://www.google.ro/maps/@46.5640794,23.7906811,14.5z/data=!5m1!1e1?hl=ro


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...