m install
petlinii
nello construct

Real success pentru Friptura de Turda la Bucureşti

floris

Slow Food Turda a fost invitată la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti la Târgul Ţăranului Român, târg aflat acum sub egida Slow Food Bucureşti – Valahia Gusturilor (www.targultaranului.ro).

 

Principalul motiv a fost prezenţa Fripturii de Turda, pregătită de către Jakab Arpad (Arpi bacsi), în vârsta de 86 de ani, deţinătorul reţetei originale împreună cu colegii de la Slow Food Turda. Mentoinăm că domnul Jakab este “cel mai tânăr”, adică cel mai nou membru al organizaţiei Slow Food Turda, alăturându-se astfel acum şi oficial echipei şi susţinătorilor conceptului Slow Food, acest lucru aducându-i mândrie, fălindu-se cu asta şi la Bucureşti.

 

Bucureştenii s-au îngrămădit la friptura noastră, au stat la coadă cu răbdare şi chiar au fost nervoşi când am terminat carnea înainte de ora stabilită. Reporteri de la televiziunile naţionale l-au abordat pe Arpi bacsi, adresându-se direct cu acest apelativ (Arpi bacsi) şi interesându-se de istoria faimoasei Fripturi de Turda. Bineînţeles că dovada reală au avut-o când s-au înfruptat din această delicatesă.

 

Reprezentanţii presei au fost interesaţi şi de celelalte proiecte derulate de Asociaţia Slow Food Turda. Mirosul fripturii a invadat curtea târgului, atrăgând din stradă şi cumpărători care nu aveau intenţia de a vizita târgul. Cantitatea pe care am pregătit-o pentru acest eveniment (un porc de la carmangeria Marele Alb) s-a dovedit a fi insuficientă însă plecăm cu promisiunea că ne vom reîntoarce la Bucureşti, mai pregătiţi din punct de vedere a cantităţii mai mari de friptură oferită gurmanzilor.

 

Multe laude şi voie bună care au întregit bucuria echipei Slow Food Turda, care se întoarce acasă cu satisfacţia unui nou eveniment reuşit şi cu încă un pas înainte în “Salvarea Fripturii de Turda”, proiect iniţiat în acest an.

Din nou alături de noi a fost producătorul turdean de miere Kepes Anton, prezenţă deja obişnuită la Târgul Ţăranului Român, având deja clienţi care îl caută de fiecare dată.

 

Slow Food Turda a avut şi discuţii cu reprezentanţii altor conviviumuri, Slow Food Braşov şi Slow Food Bucureşti – Valahia Gusturilor, pentru dezvoltarea reţelei naţionale Slow Food prin proiecte benefice tuturor producătorilor din ţară.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: