Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Raport de implementare al proiectului ”trust Your Art”, în Câmpia Turzii

kaufland 650x100 22.12

Proiectul ”TRUST YOUR ART”, proiect cofinanţat din bugetul local al municipiului Câmpia Turzii pe anul 2017, al cărui beneficiar este Asociația Pro Assisto, s-a implementat în municipiul Câmpia Turzii,  în perioada de 28.06 – 13.08.2017.

 

Scopul proiectului a fost dezvoltarea profilului cultural local - integrarea socială a tinerilor cu dizabilități prin activități de formare a unor deprinderi de viață independentă și prin implicarea acestora în activități de cultură, arta audio-vizuală și arta plastică și încurajarea practicării de activități culturale de canto și dans sportiv pentru copii talentați din municipiul Câmpia Turzii.

Obiectivul general: regenerarea  capacității de emulație si reacție  a comunității locale prin actul cultural-artistic prin susținerea tinerilor cu dizabilități pentru a dezvolta abilități practice în confecționarea  de obiecte de artă (hand made) și implicarea copiilor talentați din comunitate în muzica și dans (sportiv) în cadrul unui spectacol live cu formație live și public divers.

In cadrul proiectului, 10 tineri cu dizabilități au  participat la ateliere de lucru,  coordonate de  specialiști, în cadrul cărora s-a  intervenit pe dezvoltarea stimei de sine, pe formare de deprinderi de viață indpendentă, de responsabilizare socială și formare de abilități practice. Sub îndrumarea specialiștilor, 8 dintre tineri, alături de voluntarii Asociației Pro Assisto, au confecționat obiecte hand made, iar 2 tineri cu dizabilități fizice majore au participat la confecționare, prin prezența lor optimistă și creatoare de bună dispoziție. Produsele confecționate au fost expuse într-un stand amenajat cu prilejul Concertului live susținut de Ricardo Caria în 04.08.2017 la Palatul Cultural ”Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii și într-un stand în Parcul mare, cu ocazia Zilelor municipiului Câmpia Turzii.

La concert, alaturi de artistul principal, au urcat pe scenă, copii talentați la muzică și dans din Câmpia Turzii, selecționați dintr-un număr de 84 de copii, prilej de afirmare a talentului și de exprimare artistică. Cei  aproximativ 300 de cetățeni ai orașului, prezenți la concert,  și-au exprimat aprecierea pentru momentul artistic

Coordonator  proiect: Floriana Prahoveanu

“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar și obligatoriu poziţia oficială a Municipiului Câmpia Turzii”


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...