Scrie un comentariu

Cu ocazia ZMT s-a mai scris o filă de istorie, sau mai bine spus, s-a rescris o filă de istorie, în Parcul Central din Turda.

 

De zilele orașului a avut loc o nouă înfruntare între daci și romanii Legiunii a Va Macedonica. Dacă în anii precedenți acest tip de lupte aveau loc chiar în perimetrul castrului roman, în acest an, organizatorii au ales parcul central ca „scenă” de luptă.

Spectacolul VETERES MILITES a cuprins simulari de lupte între legionarii romani și războinicii daci – demonstrații de folosire a tacticilor și armelor antice în razboi : arc, suliță, lance, falx, gladius, pilum.

Au existat și ateliere pentru copii, prezentări directe ale echipamentelor cu posibilitatea ca acestea să fie probate de către public dar și sesiuni foto.

Anul trecut evenimentul a avut ca protagoniști gladiatori, soldați romani sau zeițe antice.

Timp de câteva ore Turda s-a transformat în arenă de lupte în cadrul unui spectacol ”Virtus Antiqua” (Virtvs Antiqva). Evenimentul a inclus prezentarea școlii de gladiatori și a personajelor de acum 2000 de ani, antrenamentul gladiatorilor, ritualul zeiței Nemesis lupte de gladiatori.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator
Statistici T5