m install
petlinii
nello construct

Lupte între daci și romani în centrul Turzii! (Foto + Video)

floris

Cu ocazia ZMT s-a mai scris o filă de istorie, sau mai bine spus, s-a rescris o filă de istorie, în Parcul Central din Turda.

 

De zilele orașului a avut loc o nouă înfruntare între daci și romanii Legiunii a Va Macedonica. Dacă în anii precedenți acest tip de lupte aveau loc chiar în perimetrul castrului roman, în acest an, organizatorii au ales parcul central ca „scenă” de luptă.

Spectacolul VETERES MILITES a cuprins simulari de lupte între legionarii romani și războinicii daci – demonstrații de folosire a tacticilor și armelor antice în razboi : arc, suliță, lance, falx, gladius, pilum.

Au existat și ateliere pentru copii, prezentări directe ale echipamentelor cu posibilitatea ca acestea să fie probate de către public dar și sesiuni foto.

Anul trecut evenimentul a avut ca protagoniști gladiatori, soldați romani sau zeițe antice.

Timp de câteva ore Turda s-a transformat în arenă de lupte în cadrul unui spectacol ”Virtus Antiqua” (Virtvs Antiqva). Evenimentul a inclus prezentarea școlii de gladiatori și a personajelor de acum 2000 de ani, antrenamentul gladiatorilor, ritualul zeiței Nemesis lupte de gladiatori.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: