fbpx

 
 
Scrie un comentariu

IPS Andrei Andreicuț a declarat că nu susține ideea unui cimitir privat la Turda, precizând că nu știa nimic despre afacerea care stă în spatele solicitării părintelui Vasile Știopei, de la Parohia Ortodoxă Oprișani II, care la ultima ședință a Consiliului Local a amenințat consilierii că nu mai primesc voturi, dacă nu aprobă construirea cimitirului, pe o parcelă din cartierul Primăverii.

 

Sub titlul ”Masonul Faur face profit cu Parohia Ortodoxă pe spatele morților”, Gazeta de Cluj dezvăluie dedesubturile afacerii care stau în spatele intenției de realizare a noului comitir din cartierul Primăverii din Turda. TurdaNews a prezentat nemulțumirrile cetățenilor care locuiesc în cartierul Primăverii, înainte de proiectul să fie discutat în plenul ședinței de Consiliu Local.

Ulterior, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi de către primarul Cristian Matei, iar preotul Vasile Știopei i-a amenințat pe aleșii Turzii că nu vor mai primi voturi și că va veni cu 3000 de turdeni să protesteze în fața Primăriei.

Citește și:

Mai mulți locatari din cartierul Primăverii din Turda nu sunt de acord cu construirea unui nou cimitir!

”Avocatul turdean Ucu Faur  dă lovitura cu o afacere profitabilă în cârdăşie cu Biserica Ortodoxă. Potrivit unui calcul simplu fostul candidat la europarlamentare şi un maestru în afaceri imobiliare şi/sau cu terenuri, Faur va obţine peste un milion de euro din viitoarele locuri de veci situate într-un cartier din Turda. (...)

Tot potrivit celor convenite între părintele Vasile Ştiopei şi Mihai Ucu Faur, în cazul în care se reuşeşte înfiinţarea cimitirului, doar firma de pompe funebre a avocatului va avea dreptul să efectueze lucrări de tipul monumentelor funerare. Cu alte cuvinte, orice familie doreşte să înmormânteze o persoană acolo va trebui să se supună tarifelor impuse de firma lui Ucu Faur. (...)

Revenind la afacerea Ştiopei-Faur aflăm că modalităţile de plată pentru dobândirea dreptului veşnic de folosinţă a viitorului cimitir se vor face prin alocarea banilor în rate. Nu ar fi foarte multe de comentat aici decât de a cita din contractul cu pricina, decât faptul că orice mişcare în cimitir aduce bani în plus în buzunarele masonului Faur. (...)

Mai  precis, afacerea este una sigură şi bănoasă pentru familia Faur dat fiind faptul că Parohia Oprişani II va avea rolul de ”agent de marketing şi vânzări. Adică acest bussiness va funcţiona sub umbrela bisericii”, precizează Gazeta de Cluj.

Contactat telefonic de sursa menționată, IPS Andrei Andreicuț a declarat că nu știa nimic despre acest contract și afacerea care stă în spatele lui.

„Nu încurajez înfiinţarea de cimitire private sau semi-private. Dacă un credincios doreşte să doneze un teren în vederea construirii unui cimitir suntem mai mult decât fericiţi să acceptam. Însă, nu încurajăm aceste ”afaceri cu morţi” apărute peste noapte. Desigur, la nivelul judeţului Cluj există zone unde sunt multe dificultăţi cu  obţinerea unui loc de veci pentru că nu sunt spaţii suficiente. Nu am auzit la Turda să fie aşa ceva. Am înţeles de la dumneavoastră că primarul a propus un teren în continuarea cimitirului deja existent în Oprişani. Nu ştiu de ce s-a refuzat acel teren şi s-a mers pe parcela din contract.

Vom face o investigaţie la faţa locului pentru a vedea ce se întâmplă. Cu siguranţă ne dorim ca toată lumea să fie mulţumită şi împăcată” declară pentru Gazeta de Cluj, Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop, Andrei Andreicuţ.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate