Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Chioșcurile de flori din zona Materna, desființate cu polițiștii! (VIDEO)

kaufland 650x100 22.12

Chioșcurile de flori din zona Materna, amplasate pe domeniul public al municipiului Turda, au fost desființate azi, după o intervenție a serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei Turda, care au fost ajutate de reprezentanții Poliției Locale și ai Jandarmeriei.

 

Inițial, proprietarii chioșcurilor au încercat să facă scandal, opunându-se măsurii, însă ulterior au cedat și s-au conformat.

Chioșcurile respective erau amplasate provizoriu, contractele fiind prelungite anual, dând posibilitatea administrației locale să solicite relocarea lor, în cazul în care ar fi existat intenția de impunere a unor reguli. Deși li s-a solicitat exprimarea unei poziții privind desființarea chioșcurilor de flori, proprietarii nu au avut o poziție coerentă, limitându-se să spună că ”nu e normal” și vărsându-și nemulțumirile pe cei care au acționat sau pe potențialele persoane care au făcut sesizarea în ceea ce privește legalitatea existenței acelor chioșcuri de flori.

Municipalitatea turdeană intenționeazăm să schimbe fața urnbanistică a zonei, considerând că are un potențial urbanistic neutilizat, mai ales că este un ”centru comercial” al cartierului Oprișani.

Deși am solicitat o poziție oficială din partea Primăriei Turda, pe această temă, nu am primit nici un răspuns până la această oră.

UPDATE:

"Deoarece comercianții de flori au refuzat să se mute în urma notificării, aceştia funcționând ilegal şi ocupând domeniul public fără contract de închiriere valabil, s-a dispus prin dispoziția Primarului desființarea construcțiilor şi aducerea terenului la forma inițială. Toate acestea, cu respectarea Legii 50/ 1991 rep. Art.33 alin 1 si alin 5. De menționat că prima notificare a avut loc în octombrie anul trecut!" transmit reprezentanții municipalității turdene. 


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...