Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

1.400 de pompieri pregătiti să intervină în caz de inundații

kaufland 650x100 22.12

Peste 1.400 de pompieri cu 360 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților, pentru limitarea și înlăturarea efectelor care ar putea fi generate de fenomenele meteorologice periculoase.

„Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, pentru perioada 18 martie, ora 16:00 – 20 martie ora 12:00, o atenționare Cod Galben, fiind preconizate scurgeri importante pe versanţi, viituri rapide şi creşteri de debite pe unele râuri din județele Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare și Timiș.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru această perioadă, care prognozează ploi în toată țară, ninsori în zonele de munte și intensificări ale vântului, mai ales în zona de sud. Pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din localitățile aflate sub incidența fenomenelor vizate, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate monitorizarea zonelor de competență și adoptarea măsurilor pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea.

Totodată, au fost verificate și pregătite mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, bărci, precum și autospeciale de stingere cu echipamente pentru evacuarea apei” – informează IGSU, prin intermediul unui comunicat remis presei.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...