Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

ISU Cluj: substanța de la Câmpia Turzii nu indică toxicitate!

kaufland 650x100 22.12

Seara trecută pe strada Aurel Vlaicu din Câmpia Turzii o substanță de origine necunoscută a izvorât din pământ. La fața locului s-au deplasat echipaje ISU, pompierii și Garda de Mediu.

Primarul Dorin Lojigan în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgenta a luat măsurile de izolare a perimetrului după care a anunțat autoritățile cu competențe în domeniu.

Contactați de TurdaNews, reprezentanții ISU Cluj au declarat că din informațiile preliminare rezultă că substanța respectivă nu prezintă un pericol pentru populație dar se așteaptă și concluziile gărzii de mediu.

„Substanța se află în analiză la agenția de mediu, dacă va reprezenta un pericol pentru populație vom face recomandări de evacuare dar deocamdată nu este cazul, din informațiile preliminare rezultă că nu are un grad de toxicitate. În urmă cu câțiva ani a mai fost înregistrată o deversare în aceeași zonă. Atunci conform buletinelor de analiză s-a stabilit că substanța este asemănătoare cu cea folosită pentru cimentarea pereților la canalele de foraj. Nu cunoaștem cauza apariției acesteia” explică maiorul Biriș Andrei, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

TurdaNews a transmis o adresă către Garda de Mediu Cluj pentru a prezenta rezultatele buletinelor de analiză și măsurile care se impun în situația respectivă.

Citește și: 


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...