marian morar
m install
nello construct

Potaissa cucerită din nou de romani (VIDEO/FOTO)

zamblau eugen

Castrul roman Potaissa s-a transformat pentru o zi, din nou, în câmp de bătălie. O simulare a luptelor dintre daci și romani a avut loc astăzi, în zona ruinelor.

Muzeul de Istorie Turda, în colaborare cu arheologi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și „Petru Maior” Târgu-Mureș, au organizat  pentru al doilea an consecutiv, vizite ghidate la Castrul Roman pentru publicul larg.

Evenimentul a fost parte din programul Zilelor Municipiului Turda, ediția a XV-a. Anul trecut, în premieră la Turda cu ocazia zilelor oraşului, pasionații de arheologie au fost aşteptați pe „Dealul Cetăţii” pentru desfăşurarea unei vizite ghidate la ruinele romane.

Programul zilei a cuprins: vizite ghidate la ruinele Castrului Roman; „Prâslea ce voinic şi merele de aur” piesă de teatru pentru copii (la termele romane); defilarea gărzii romane, simulare lupte, tir cu arcul.

Lupta dintre daci şi romani a fost o veritabilă lecţie de istorie pe viu pentru cei mici. A urmat apoi un concurs de tir cu arcul, la finalul căruia, copii au fost recompensaţi cu premii.

Castrul legionar de la Potaissa este cel mai spectaculos obiectiv arheologic din județul Cluj și unul din cele 10 situri arheologice de interes național. Din 1978 situl a fost declarat rezervatie arheologică, ceea ce a prevenit extinderea zonei rezidențiale și a permis consolidarea statutului de șantier-școală pentru studenții de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și „Petru Maior din Târgu Mureș.

Foto: Daciana Derda

Posted by TurdaNews on 29 August 2015

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2