fbpx

Icon Scrie un comentariu

Prival Rampa

În urma reclamației unui cetățean care locuiește în zona industrială (Casirom), care reclama faptul că societatea Prival depozitează ilegal deșeurile de gunoi colectate din municipiu, în zona fostei societăți Casirom, ne-am deplasat la fața locului pentru a constata cum stau lucrurile.

 

În zona menționată, însă, nu am găsit nici urmă de gunoi menajer.

Am contactat oficialii societății Prival, pentru a răspunde reclamației sesizate.

”Nu este adevărat! Noi nu depozităm gunoiul acolo! Este o zonă de transbordare, în care autospecialele care colectează din oraș vin și transferă gunoiul în mașinile speciale care apoi trebuie să-l ducă la rampa de gunoi de la Odorheiu Secuiesc, care se află la circa 190 de km de Turda. Nu rămâne nici un fel de gunoi în acea zonă și nici nu deranjăm sau poluăm în vreun fel. Este singurul loc pe care l-am găsit pentru a face această activitate, necesară având în vedere că nu am găsit alte soluții, iar gunoiul trebuie colectat de pe raza municipiului, pentru că ați văzut ce s-a întâmplat în cele câteva zile în care eram în căutarea unei soluții și a unei rampe de depozitare”, ne-a declarat Sanda Mihail, reprezentantul societății de salubritate.

Practic, ea ne-a dat asigurări că cetățenii pot sta liniștiți, că nu se va înființa o rampă de gunoi în acea zonă, terenul fiind folosit doar pentru transbordarea gunoaielor colectate. În plus, societatea Prival va amenaja respectiva zonă, urmând să facă o platformă cu ajutorul căreia gunoiul poate fi transferat direct din autospecialele societății, care au colectat gunoiul din urbe, direct în mașinile care asigură transportul la rampa de gunoi de la Odorheiu Secuiesc.

”Am spus și o mai spunem: facem apel la înțelegerea cetățenilor, pentru că este o situație de forță majoră, pe care nici noi nu ne-am dorit-o și care ne crează și nouă nenumărate probleme. Nu este vina noastră că nu s-a finalizat depozitul de deșeuri de la nivelul județului, care trebuia terminat până la începutul acestui an, iar acum suntem în situația de a transporta gunoaiele într-o localitate aflată la 190 de kilometri de Turda, la costuri mult mai mari.”, a mai precizat Sanda Mihail.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator