fbpx

Icon Scrie un comentariu

Centru Comunitar

Luni a avut loc inaugurarea Centrului Comunitar „Fabrica de Timp Liber” o idee lansată de Pamela Rațiu, destinată comunității turdene și nu numai.

Fabrica de Timp Liber (FTL) este o asociație creată la inițiativa Fundației Rațiu pentru Democrație, prin programul Voluntariat. Verde.Viață. Evenimentul de lansare a avut loc în cadrul Zilelor Porților Deschise organizate în parteneriat cu Photo Romania Festival. Conferința de presă a fost susținută de Cristina Rigman (Pro Vobis), autoarea unui studiu legat de nevoile comunității turdene pentru apariția unei asociații comunitare, Florin Stan (CRD – FTL), Adi Dohotaru (CRD – FTL). 

Potrivit Cristinei Rigman, tinerii din Turda își doresc un cinematograf, piste pentru biciclete, mall, dar și teren de golf, schimburi de experiență cu specialiștii din diverse domenii, cel puțin asta arată studiul legat de nevoile comunității turdene.

Ziua a continuat cu o dezbatere Cu și despre romi, dar dincolo de „incluziune”. Invitați: fotograful Sorin Onișor, activiștii pentru drepturile omului Claudia Greta, Ioana Macula Simona Ciotlăuș, Mitică Ferencz din partea Primăriei Turda și voluntara CRD de etnie romă Ecaterina-Florina Zomant. 

„Pacificatorii” Sabin Mureșan, Ina Curic, Ștefan Roman, și-au exprimat opiniile privind gestionarea situațiilor de conflict. A urmat o altă dezbatere legată de Roșia Montană văzută prin ochii unui localnic care a ales să reziste presiunilor companiei miniere Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) de a fi strămutat.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert. Cercul Întreg – Permacultură socială prin muzică și joc. 

Foto: Daciana Derda

Posted by TurdaNews on 19 Mai 2015

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator