m install
petlinii
nello construct

Peste 200 de turdeni au luat parte la manifestările dedicate Zilei Naționale (FOTO/VIDEO)

zamblau eugen
floris

În această dimineață au debutat activitățile puse la cale de municipalitatea turdeană dedicate Zilei Naționale a României.

Timp de o oră  în centrul municipiului Turda, la Monumentul Eroilor din fața Catedralei Ortodoxe, au avut loc alocuțiuni, slujbă religioasă, depuneri de coroane, paradă militară.

Printre oficialitățile prezente s-au numărat primarul Tudor Ștefănie, viceprimarul Lucian Nemeș, deputatul Mircea Irimie, directorul general al Companiei de Apă Arieș – Matei Cristian, consilierul județean Mihai Seplecan, reprezentanți ai forului deliberativ, ai Garnizoanei Turda etc.

După slujba religioasă au urmat alocuțiunile primarului Tudor Ștefănie, ale col. Ion Costinel Boboc – comandantul garnizoanei Turda și parlamentarului Mircea Irimie.

Ziua de 1 Decembrie este Ziua Naţională a României, anul 2014 marcând 96 de ani de la unirea Transilvaniei cu România, care a avut loc la Alba Iulia. Mesajul vorbitorilor a fost centrat pe evenimentul principal al istoriei României, totodată, realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţelor vechii Dacii.

„Datorită eroismului lor, trăim într-o Românie a cărei integritate și suveranitate nu mai pot fi puse astăzi sub semnul întrebării! 1 Decembrie reprezintă cea mai importantă sărbătoare a românilor indiferent unde s-ar afla ei. Privind în istorie nu putem să nu ne aducem aminte tot de un decembrie de această dată a anului 1989, când românii au dovedit prin sacrificiul lor de sânge că sunt demni de înaintașii lor, suntem liberi și datorită jertfei acestora! Anii postdecembriști ne-au arătat că drumul spre democrație poate fi sinuos și dramatic…” subliniază primarul Tudor Ștefănie.

Deputatul Mircea Irimie a vorbit despre rezoluția de la Alba Iulia care a consfințit unirea Transilvaniei cu Țara Mamă, România.

„În acele momente istorice unitatea națională a atins desăvârșirea datorită sentimentelor și simțămintelor tuturor românilor și a întregii suflări românești. 1 Decembrie rămâne sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, un simbol al libertății, suveranității și identității naționale. Românii au luptat întotdeauna pentru valorile naționale, ceea ce are România de astăzi se datorează unor caractere tari și unor personalități puternice” a transmis în mesajul său deputatul Mircea Irimie.

După alocuțiuni au urmat depunerile de coroane și defilarea gărzii de onoare.

În această după-amiază la Turda, în Parcul Teilor au loc reprezentații ale formațiilor locale, muzică populară și un foc de artificii.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: