fbpx

Icon Scrie un comentariu

Cl Turda Scutire

Consilierii turdeni au aprobat recent proiectul de hotărâre ce vizează restaurarea, conservarea şi extinderea imobilului, cu amenajarea parcelei aferente, situat în Piața 1 Decembrie 1918 nr. 5, Turda, în vederea conversiei în secție etnografică a Muzeului de Istorie Turda, a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, precum şi a cheltuielilor legate de proiect.

Proiectul a fost elaborat la inițiativa primarului Tudor Ștefănie, și este numit „Valori tradiționale în context intercultural la Turda”.

”Este un proiect care nu comportă o finanțare foarte mare, cam 100.000 euro din partea noastră, un proiect care dacă va fi câștigat, la începutul anului viitor poate să înceapă ca promovare și realizare, el face parte dintr-un proiect de mai mare anvergură cu scopul valorificării din punct de vedere turistic al centrului istoric al orașului. Muzeul din Turda are deja pregătit acest proiect, avem foarte multe obiecte de valoare care sunt în conservare și care ar trebui să fie destinate publicului…activitatea de la muzeu nu este suficientă, va trebui să ne dezvoltăm în zona istorică a municipiului, iar eu spun, că anul viitor se poate realiza acest proiect și este un lucru foarte benefic valorificarea din punct de vedere turistic a centrului municipiului” declară primarul Tudor Ștefănie.

Este posibil ca, contractul de finanțare să fie semnat până la sfârșitul anului.

Codruța Bungărdean, șeful Serviciului Finanţări Externe şi Relaţii Internaţionale din cadrul primăriei Turda, a făcut o prezentare a proiectului, menționând că pînă cel tîrziu în 30 aprilie 2016 zestrea Muzeului de Istorie din Turda se va îmbogăţi cu o secţie de etnografie şi folclor.

Cu o valoare totală de circa 2 milioane de lei, proiectul face parte din programul ”Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural” finanţat, în proporţie de 85 la sută, prin intermediul granturilor SEE.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator