fbpx

Icon Scrie un comentariu

Spital Ct

Ca urmare a reacţiei primarului Radu Hanga, potrivit căruia reducerile de personal ar fi o soluţie pentru ieşirea din criză a spitalului din Câmpia Turzii, conducerea unităţii medicale vine cu explicaţii.

Într-un articol apărut pe Turdanews -  “Spitalul din Campia Turzii are probleme financiare! Soluţia primarului Hanga: dăm oamenii afară!” se arăta opinia edilului şef al municipiului cu privire la problemele financiare cu care se confruntă spitalul la ora actuală.

Pentru a face faţă crizei din sistem şi a asigura asistenţa medicală spitalicească pentru locuitorii din municipiu şi zonele arondate, conducerea spitalului a avut numeroase întâlniri de lucru cu primarul Hanga Radu. Scopul acestor întâlniri a fost de a reduce cheltuielile, astfel încât personalul spitalului să nu fie afectat de concedieri, transmite mangerul spitalului Tiberiu Vedean.

În acest sens, în prezent sunt în derulare mai multe proiecte!

Preluarea unui număr de 9 muncitori de către Compania de Salubritate şi Domeniul Public Campia Turzii urmand ca de aceste servicii să se beneficieze prin contracte de prestări servicii. După adoptarea unei Hotarari de Consiliu Local în acest sens, se poate încheia şi un Protocol între Consiliul Local, Spital Municipal, Compania de Salubritate şi Domeniul Public Câmpia Turzii, prin care serviciile preluate – intreţinere Centrala termică, întreţinere şi reparaţii sanitare şi electrice, igienizări încăperi, spălătorie – să fie asigurate de Consiliul Local prin intermediul celor 2 societăţi.

Automatizarea Centralei Termice a spitalului, prin alocarea de fonduri de la Consiliul Local al municipiului Câmpia Turzii, dar şi externalizarea servicilor de la blocul alimentar ce presupune realizarea unui studiu de fezabilitate, care în prezent este în lucru, sunt alte câteva deziderate ale managerului de spital.

"Prin realizarea acestor proiecte, plata acestor servicii se va realiza prin finanţare de la autoritatea administraţiei publice locale, conform legislaţiei şi s-ar reduce cheltuielile din fondurile alocate de CAS Cluj spitalului, spitalul asigurând astfel plata salariilor, achiziţionarea de medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi şi reactivi de laborator, pentru buna desfăşurare a activităţii medicale. Subliniem faptul ca d-l primar Radu Ioan Hanga, niciodată nu a facut propuneri de concedieri de personal la Spitalul Municipal Câmpia Turzii", transmite Vedeanu.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator