fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu
Nr396 Actualitate 1

Pompierii turdeni au fost solicitaţi ieri să stingă un nou incendiu de păşune. Acesta a izbucnit pe strada Stadionului, unde a ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de 2 ha. Şi la acest sfârşit de săptămână, pompierii au avut intervenţii similare în nu mai puţin de 4 cazuri, toate fiind cu autori necunoscuţi!

 

Amenzile pentru cei care incendiază vegetaţia uscată sunt destul de consistente....În plus, legislaţia prevede că miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă nu pot fi arse fără acceptul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

 

Arderea miriştilor trebuie făcută doar „dacă se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici”, după cum prevede legislaţia de mediu în vigoare. În caz contrar, persoanele fizice vor putea fi amendate cu sume de la 3.000 la 6.000 de lei, iar persoanele juridice de la 25.000 de lei la 60.000 de lei.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator