Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Actiunea Salvati Rosia Montana trece si pe la Turda!

kaufland 650x100 22.12

Campania Salvați Roșia Montană anunță, pentru a treia oară în istoria luptei împotriva proiectului de minerit pe bază de cianuri, organizarea Marșului de Solidaritate cu Roșia Montană, în perioada 7-13 august, 2013. Marşul va avea loc pe distanţa Cluj Napoca – Roşia Montană (137 km).  

Startul se va da în Cluj-Napoca, în Piaţa Unirii, data de 7 august 2013, la ora 09:00 – printr-o conferinţă de presă și se va încheia pe 13 august, în ajunul celei de-a 8-a ediții FânFest.

Alături de această acţiune, vor avea loc 3 alte marşuri pe trasee diferite, care se vor deplasa către Roşia Montană prin mijloace de deplasare demne şi respectuoase cu mediul: cu bicicleta, pe jos şi călare pe cai, venind dinspre Alba Iulia (detalii – pagina Facebook „Alerg pentru Roşia Montană”), Bucureşti şi Apuseni. Toate aceste marşuri se vor reuni la destinaţia finală – Roşia Montană – în ajunul Festivalului FânFest.

Traseul Marșului de Solidaritate cu Roșia Montană va fi următorul: 7 august - Cluj-Napoca – Turda; 8 august - Turda - Buru (comuna Iara); 9 august - Buru - Sălciua; 10 august - Sălciua - Lupşa; 11 august - Lupşa - Câmpeni; 12 august - Staţionare în Câmpeni; 13 august – Câmpeni - Roşia Montană.

Marșul de Solidaritate cu Roșia Montană este mai mult decât un eveniment sportiv, el fiind un simbol al rezistenței fizice din Apuseni. Solidaritatea participanţilor va presupune entuziasm și multă perseverență. Pe parcursul întregului marș, participanții vor interacţiona cu comunităţile rurale despre cauza Salvaţi Roșia Motană, afişând bannere, organizând mini-evenimente culturale, popasuri și întâlniri informative cu localnicii. Participanţilor la Marş li se vor alătura cicliștii care vin din Copenhaga, unii prin Estul, ceilalți prin Vestul Europei, pentru aceeași cauză. Le puteţi urmări traseele și vă puteți bucura de poveștile lor pe http://www.weloverosia.eu şi http://www.travelforacause.eu.

Pentru informații legate de înscrieri sau alte informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la: mars@rosiamontana.ro sau pe Facebook la: Marş de Solidaritate cu Roşia Montană: https://www.facebook.com/events/334271476707831/. Pagina oficială Salvaţi Roşia Montană: www.rosiamontana.org

La Turda, întâlnire la Coffee&Tea Cottage

Participanţii la marş vor fi aşteptaţi la cafeneaua Coffee&Tea Cottage, miercuri seara, în jurul orei 20.00. 

"Ii asteptam pe calatori cu o mancare vegetariana preparata la ceaun si o limonada rece. Atmosfera se va contura avand la baza povestile din Rosia Montana, povestea campaniei Salvati Rosia Montana, vizionare de fotografie si alte materiale despre campanie si discutii libere intre cei prezenti.

Voluntarii asociatiei noastre ii vor intampina pe participantii la mars la intrarea in Turda, sosirea fiind preconizata intre orele 17.oo - 19.oo, se vor opri la Colegiul Tehnic pentru a-si lasa bagajele apoi isi vor continua drumul spre Coffee & Tea Cottage unde isi vor petrece seara. A doua zi dimineata pornirea va avea loc de la Colegiul Tehnic pe la orele 9.oo si se va parcurge traseul str. Avram Iancu, P-ta Republicii, str. Libertatii, P-ta Romana, traseu pe care vor fi condusi de voluntarii nostri si o echipa a Jandarmeriei precum si a Politiei locale pana la iesirea din oras. 

O parte a echipei asociatiei noastre va participa si la festivalul FanFest 2013, cu un nr de 14 voluntari, in perioada 14-20 august 2013", a declarat Marta Pozsonyi, preşedintele asociaţiei Sloew Food Turda, asociaţie care de câţiva ani sprijină campania Salvaţi Roşia Montană, alături de o altă fundaţie turdeană, Fundaţia de Ecologie şi Turism Potaissa.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...