fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Pentru evitarea distrugerii habitatului natural, Cheile Turzii si Cheile Turului vor fi protejate in urma fondurilor europene care vor fi primite pentru aceste doua zone. Consiliul Judetean are la dispozitie putin peste un milion si jumatate de lei si 18 luni pentru realizarea unui proiect pentru conservarea habitatelor si speciilor din cele doua arii protejate, Cheile Turzii si Cheile Turenilor. 

„Proiectul merge pe trei linii principale. Prima este evaluarea, inventarierea, cartarea speciilor si monitorizarea acestora. Cea de a doua linie este consultarea şi implicarea locuitorilor din zonă pentru că ei sunt cei care vor trebui să pună în aplicare restricţiile care vor rezulta în urma documentelor pe care le vom elabora. În al treilea rând, Consiliul Judeţean va trebui să se ocupe de pregătirea personalului responsabil de mediu şi va trebui să achiziţioneze un sistem informatic integrat care să stocheze informaţiile şi să le pună la dispoziţia publicului”, a precizat Diana Coman, manager de proiect.

Organizatiile non-guvernamentale din zona Turda si Cluj au contestat insa proiectul european, sustinand chiar ca acest proiect seamana foarte mult cu un proiect depus de ei la Consiliul Judetean.

„Proiectul dumneavoastră este un copy paste după proiectul nostru”, le-a spus Radu Oprea, reprezentant Asociația Turda Mont Alpin.

Pentru protejarea acestora se doreste interzicerea accesului in zona cu motociclete sau ATV-uri, incepand cu data de 1 mai, propunerea fiind facuta de primarul din Mihai Viteazu, Ioan Zeng.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate