m install
petlinii
nello construct

Ministrul francez de Interne, la Câmpia Turzii: „Vrem să implementăm proiectul de la Câmpia Turzii şi în alte comunităţi de romi” (video)

floris

Proiectul finanţat de Roma Education Fund şi pus în practică de Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale Câmpia Turzii (APIS), în ceea ce priveşte sprijinul acordat comunităţii rome, a fost considerat un proiect de "bune practici" de către delegaţia franceză, care a vizitat azi Câmpia Turzii şi care a anunţat că va finanţa multiplicarea acestui program.

Câmpia Turzii a fost vizitată azi de ministrul de Interne al Franţei – Manuel Valls, ministrul delegat pe lângă ministrul francez al Afacerilor Externe însărcinat cu Afacerile Europene – Bernard Cazeneuve şi Ambasadorul Franţei în România – Philippe Gustin, într-o delegaţie din care au făcut parte şi oficiali români de la Prefectura Cluj şi de la Primăria din localitate.

Scopul vizitei a fost aprecierea proiectului Close to School care se derulează în prezent la şcoala din cartierul Şarât, unde 205 copii romi şi ne-romi, sunt integraţi într-un program de integrare în societate, care include sprijinul pentru participarea la cursuri şi acordarea unei mese pentru copiii care urmează cursurile şcolare. Partea franceză a apreciat proiectul şi s-a arătat dispusă să contribuie cu 10.000 de euro la proiectul de la Câmpia Turzii şi cu alţi 260.000 de euro la multiplicarea acestui proiect şi în alte comunităţi.

Asta în contextul în care, în ultima vreme, Franţa a dus o politică de expulzare a taberelor ilegale de romi de pe teritoriul francez, considerând că romii ar trebui să se integreze, în primul rând, în ţările de origine.

"Problema romilor din România trimişi din Franţa este una complexă şi care nu poate fi rezolvată în câteva luni. Este una cunoscută de mai multe decenii. Pentru aceasta nu discursurile contează, şi nici acuzaţiile. Noi nu stigmatizăm nici romii şi nici România. Franţa are o politică de evacuare a taberelor ilegale, de a-i conduce la frontieră, lupta împotriva crimei organizate şi face eforturi de integrare în Franţa. Suntem conştienţi că eforturile trebuie făcute întâi de toate aici, iar acesta este mesajul autorităţilor române", a spus ministrul Manuel Valls.

După ce a vizitat şcoala din cartierul Şarât, delegaţia franceză a vizitat şi cartierul Lut, unde trăieşte o importantă comunitate de romi. Ieri şi azi de dimineaţă, drumul spre cartier a fost curăţat, autorităţile locale încercând să-i păcăleascăpe francezi ca pe vremea lui Ceauşescu, c'ând înaintea vizitelor se schimba "faţa adevărată" a unor zone, care urmau să fie vizitate de delegaţia oficială.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: