fbpx
Scrie un comentariu

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj (DGASPC Cluj), instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, desfăşoară pentru copiii beneficiari ai serviciilor de asistenţă socială aflaţi în evidenţă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, activităţi cu tematică specifică acestui eveniment.

Copilaşii turdeni vor merge cu această ocazie la Castelul “Huniazilor – Corvinilor”, dar şi pe la mănăstiri şi muzee.

Potrivit instituţiei clujene, organizatoarea evenimentelor de astăzi, este planificată o excursie a copiilor de la Unităţile de tip Familial din Turda şi a copiilor de la Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii Turda (44 de copii) la Castelul “Huniazilor – Corvinilor”, la Mănăstirea Prislop - Hunedoara şi la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

Tot de 1 Iunie se vor efectua vizite ale copiilor de la Centru de Recuperare psiho-neuro-motorie pentru copii cu Handicap „Sf. Irina” Turda la Mănăstirea Mihai Vodă, la mormântul lui Mihai Vodă, Turda şi la unitatea militară din Turda.

Nu au fost uitaţi nici copiii asistaţi de la Câmpia Turzii pentră că micuţii de la Centru de Zi şi Centrul Maternal din Câmpia-Turzii vor face excursii la parcul de distracţii Pony-Park-Cheia.

Ziua copilului a fost menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru protejarea şi bunăstarea copiilor în august 1925, 54 de reprezentanţi din diferite ţări,  adoptând Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În anul 1954 Fondul Internaţional pentru urgenţe ale copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua copilului” .

Ziua de 1 Iunie - Ziua Internaţională a Copilului, este o zi specială pentru toţi, o sărbătoare a copilăriei, care ne inspiră să dăruim copiilor emoţii de bucurie, să ne implicăm în a le oferi o perspectivă a unui viitor mai luminos, mai plin de succese şi speranţe. Noi, comunitatea - în general şi familia fiecărui copil - în particular, să ne reamintim cu acest prilej, să ne apreciem copiii, să le oferim protecţia şi grija de care au nevoie, şi cel mai important, să-i învăţăm iubirea, iubindu-i.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator