fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

Evenimentul a debutat joi dimineaţă cu o prezentare power point, urmată de instruirea experţilor Biroului Naţional Sindical. ”Caravana Carierei” este un proiect implementat de Blocul Naţional Sindical (BNS), Universitatea Româno-Germană din Sibiu şi două firme de consultanţă în afaceri din România.

Acţiunea s-a desfăşurat în zilele de 2-3 aprilie la Colegiul Tehnic de Construcţii ”Anghel Saligny” din Cluj Napoca, iar la Turda pe 5-6 aprilie la Colegiul Tehnic.

În cortul caravanei, adolecenţii pot găsi o expoziţie multimedia dezvoltată în jurul domeniilor de interes pentru tineri; consiliere de specialitate;  informare despre drepturile lor ca viitori angajaţi; instrumente pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial.

Proiectul Caravana Carierei este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în oameni!

Preşedintele BNS, Dumitru Costin prezent la Turda a declarat cu această ocazie că se pune la dispoziţia tinerilor un pachet integrat de servicii pe care elevii din anii terminali de liceu să-l utilizeze în acest moment decisiv al vieţii lor.

"Echipa noastră de experţi lucrează cu aceşti tineri timp de două zile, îi familiarizează cu diferite instrumente de lucru, învaţă lucruri extrem de utile pentru această perioadă de tranziţie. Punem la dispoziţia lor posibilitatea de-a rămâne în asistenţa şi supravegherea noastră, utilizăm noi tehnologii am dezvoltat un produs propriu care permite comunicarea şi lucurul cu tinerii pe trei canale: format clasic - scris, sau pe internet dar şi prin call-center...accesul la programe de calificare-recalificare care să le ofere mai multe şanse de-a accede pe piaţa muncii. Îi putem asista în luarea unor decizii oferim inclusiv consiliere psihologică, consiliere juridică etc. Clujul este al 7 lea judeţ unde ajungem. Am încercat să identificăm din partea fiecărei şcoli, interes atât din partea comunităţii de elevi cât şi din partea conducerii unităţii de învăţământ. Am mers acolo unde am fost primiţi. Astăti şi mâine tinerii se familiarizează cu instrumentele specifice pieţei muncii, învaţă să se prezinte la un interviu, să elaboreze o scrisoare de intenţie, învaţă să utilizeze instituţiile publice cu responsabilităţi pe piaţa muncii...", explică Dumitru Costin.

Preşedintele BNS mai spune că la sfârşitul zilei de mâine liceenii care doresc pot participa la o competiţie deschisă, un test de evaluare a cunoştinţelor acumulate pe parcursul celor două zile de instruire, iar primii 25 de elevi vor fi recompensaţi cu netboock-uri şi un abonamet gratuit la internet.
 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate