fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

Mate Csaba a declarat ieri cu ocazia înfiinţării Serviciului Public Parc Zoologic şi de Agrement Turda, că obiectivul de investiţii va fi finalizat în aceast vară în luna iunie. Preţurile de intrare la grădina zoologică vor fi modice.

Unii consilieri nu au fost de acord cu suma alocată pentru noile achiziţii de animale. Consilierul Doru Anca de la PRM este de părere că cele 4 miliarde de lei vechi sunt prea puţine în condiţiile în care animalele provenite din Africa de exemplu sunt extrem de costisitoare.

La rândul său consilierul PSD, Matei Cristian a întrebat care vor fi sursele de finanţare ale unităţii nou-înfiinţate, dacă numărul de personal ce urmează să fie angajat nu este prea mare şi dacă serviciul nu putea să se transforme în societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local.

Conform informaţiilor prezentate marţi în cadrul şedinţei de consiliu local, Parcul Zoo Turda se va deschide până la 15 iunie. Noua grădină zoologică turdeană, unul dintre cele mai ample proiecte pe teme de ecosistem din întreaga Europă are toate şansele să devină cea mai vizitată grădină zoologică din zonă.

Administratorul acesteia Mate Csaba a declarat cu această ocazie că pe lângă animalele care au aparţinut grădinii şi care au fost mutate la diverse grădini din ţară şi care se vor întoarce la Turda, conducerea Parcului Zoo a precizat că vor achiziţiona alte animale, atât de talie mare, cât şi de talie mică şi că, totodată, mai multe grădini zoo din ţară şi din străinătate vor dona o parte dintre animalele lor către parcul zoo Turda.

Se speră ca proiectul de 2 milioane de euro (din care 75% cu finanţare de la Ministerul mediului) să transforme grădina zoologică de la Turda în cel mai frumos loc de acest gen din România.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a parcului zoo este de 7.842.109 lei fără TVA, respectiv 1.931.455 euro fără TVA, din care 75% finanţare din partea Ministerului Mediului şi Pădurilor şi 25% contribuţia municipiului Turda.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator